БСП за България в СОС ще вземе своето окончателно решение

...
БСП за България в СОС ще вземе своето окончателно решение
Коментари Харесай

БСП посочи куп пропуски в предложението за решаване на водната криза в Перник

" Българска социалистическа партия за България " в СОС ще вземе своето дефинитивно решение за обезпечаване на вода за Перник през водопроводната мрежа на София, когато получи задоволително информация и отговори на съответни въпроси, от които да бъдем уверени, че решавайки един извънредно тежък проблем в  Перник, няма да стане причина за възникването на различен, който да засегне ползите на столичани.
В този смисъл, считаме, че заклинанията и обещанията не са задоволителни, не правят работа, по тази причина желаеме гаранции за водата на София , както и че от съвещанията на непрекъснатата комисия по инженерната инфраструктура, както и от тези на останалите комисии, ще получим задоволително и безапелационна информация по поставените въпроси, която все още липсва ".
Това сподели Милка Христова, зам.- ръководител на СОС, заместник- ръководител на БСП-София и член на ИБ на Българска социалистическа партия пред БНР.
Тя добави, че от левицата схващат потребността от незабавни ограничения за решение на зародилата филантропична рецесия, само че добави, че сходни виновни решения не би трябвало да се взимат единствено с емпатия и страсти, а и с нужните експертни уверения и информация, че препоръчаните ограничения са безвредни и ефикасни.
" Трябва да бъдем извънредно деликатни - решавайки един проблем, да не създадем различен. Важен е и финансовият аспект тук. Става ясно, че главната отговорност по провеждането на водата и обезпечаването на нужното водоподаване ще бъде осъществено от концесионера Софийска вода.
До момента обаче нямаме надеждна информация по отношение на механизма, по който ще се регистрират тези спомагателни разноски и гаранции дали това няма да се отрази на и без друго високите сметки на столичани , за таксите, които те заплащат за водоподаването и потреблението към Софийска вода ", изрече своите терзания Христова.
Тя подсети, че е станало ясно какво е предлагането на министерството, само че съобщи, че те нямат никаква планова подготвеност, както и че не би трябвало да се подминава положението на язовир " Бели Искър ", поради свадите от 2017-2018 година по отношение на неговото положение и опция стената му да издържи на тежко водоподаване.
" За да се обезпечи сигурността на стената на язовир " Бели Искър ", ще се поддържат по-ниски равнища на водата в него. А в този момент разбираме, че към него към този момент са трансферирани размери вода от язовир " Белмекен ". И незабавно задавам въпрос - по какъв начин това кореспондира с безвредната му употреба, която изисква ниско равнище? Какво е това ниско равнище? Ще бъде ли спазено? Ще бъде ли обезпечена София и всички прилежащи области, включително и град Самоков, против възможни повреди.
Също и положението на Рилския тръбопровод, който обезпечава 25% от потребностите на вода на столичани. Не е загадка, че водопроводът е остарял . Нямаме данни или план, че този тръбопровод ще успее да издържи на водното налягане от подаването на тези спомагателни 300 литра в секунда.
Още по-сериозен проблем - няма никаква информация, водопроводът от отклонението до Бучино, което следва да бъде продължено с новия тръбопровод, има ли нужната проводимост , защото Рилският тръбопровод в другите си елементи не е с идентичен потенциал.
Спестява се извънредно значимото събитие, че Мало Бучино се намира по-ниско от височината на квартал " Изток " в  Перник, до който би трябвало да бъде отнесена водата . Това наложително изисква основаването на помпена станция, която не може нито да бъде проектирана, нито построена в границите на този 35 или 40 дневен период, който ни се дава обещание.
Как ще се отрази смесването на водата върху качеството на водата, която използват софиянци от Рилския тръбопровод? Ще се отрази ли смяната в налягането в Рилския тръбопровод на качеството на водоподаването по високите етажи на постройките в София? ", попита Христова.
" Българска социалистическа партия за България " чака експертни оценки, а освен политически изявления и обещания , тъй като терзанията на левицата са във връзка с времето, в което се прави това предложение и във връзка с класическата подготвеност за неговата реализация.
Милка Христова попита и дали е инцидентен фактът, че това предложение се афишира тъкмо в седмицата, в която се афишира вотът на съмнение , който е директно обвързван с рецесията в областта на екологията и във връзка с браншове " въздух ", " вода ", " боклуци " и дали не е това следващата ПР акция на премиера и държавното управление, които чакат с това съответно предложение, което няма по какъв начин да бъде оценено експертно в подобен къс интервал, да се замете отговорността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР