БСП за България ще продължава да настоява настоящият парламент да

...
БСП за България ще продължава да настоява настоящият парламент да
Коментари Харесай

Румен Гечев: ГЕРБ саботира машинното гласуване, страхува се от честни избори

БСП за България ще продължава да упорства актуалният парламент да одобри машинното гласоподаване в най-кратки периоди. Това съобщи в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " на БНР депутатът от левицата Румен Гечев. Според него машинното гласоподаване няма да бъде въведено за идните избори следващата година, тъй като ГЕРБ се опасява от почтени избори:

“От години ГЕРБ и техните спътници поредно бойкотират реализацията на Закона за изборите и машинното гласоподаване. Въпреки решението, което беше взето в предходни интервали, те бойкотираха, тъй като не предвидиха средства в бюджета, не осигуриха доставка на машините “, сподели той и добави:

“Сега слушам, че пробват да се извиняват с това, че това било комплициран развой, че софтуерът – трябвало време за инсталиране и за стартиране на машините. Те в този момент ще разтакават по всевъзможен метод шест-седем месеца, помнете ми думата, в навечерието дори и да са постоянни изборите, те ще кажат, че не са подготвени. Ние настояваме да се изпълнят Конституцията и законите на страната и държавното управление на ГЕРБ да не се пробва с години наред да саботира честните избори, тъй като освен съгласно нас резултатите от изборите са манипулирани в доста случаи фалшифицирани “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР