"БСП за България" последователно и твърдо сме "за" машинното гласуване.

...
"БСП за България" последователно и твърдо сме "за" машинното гласуване.
Коментари Харесай

Управляващите работят на инат, твърди Корнелия Нинова

"БСП за България " поредно и твърдо сме "за " машинното гласоподаване. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова в отговор на въпрос за какво са провалили днешното пленарно съвещание, на което трябваше да бъдат разисквани измененията в Изборния кодекс и да бъде анулирано гласуването с машини. Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че отстояват позицията си с всички вероятни парламентарни форми на държание.

В отговор на различен въпрос Нинова сподели, че не са имали диалог и спогодба за взаимни дейности с Движение за права и свободи, които също не се записаха през днешния ден. Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че решението на групата й е взето сутринта.

"Опитът да се отстрани машинното гласоподаване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите, подправяне на резултатите, което е антидемократично, срещу правовата страна, и ние поредно отстояваме позиция "за " машинното гласоподаване ", разяснява Корнелия Нинова. Тя съобщи, че ръководещите още веднъж си разрешават единствено три месеца преди избори да трансформират разпоредбите в придвижване, без да се преценяват с публичната реакция и с публичното мнение.

Соцлидерката акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия по Изборния кодекс е твърда и напомни, че машинното гласоподаване е бил един от мотивите преди време да изоставен Народното събрание, с изключение на анулацията на преференцията. По думите й държанието на ГЕРБ е поредно по пътя на антидемократичния развой в България, а на Българска социалистическа партия - противоположното, в отбрана на демократичните правила и на правовата страна.

Лидерът на социалистите означи, че постоянно при дебатите по кодекса са предложили други възможности - да се направи обществен указател, с който да се изчистят мъртвите души, видеонаблюдение, машинно гласоподаване.

Попитана дали може да се реализира компромис за машинното гласоподаване, Нинова отговори, че ръководещите работят напук, не одобряват причини на опозицията, не одобряват причини на гражданското общество. По думите й, наподобява са обезпокоени за локалните избори и са решили по всевъзможен метод да торпилират честния избор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР