„БСП за България няма да подкрепи промените в Данъчно-осигурителния процесуален

...
„БСП за България няма да подкрепи промените в Данъчно-осигурителния процесуален
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс

„ Българска социалистическа партия за България " няма да поддържа измененията в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), защото те са направени в жестоко потъпкване на Закона за нормативните актове ". Това разгласи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Търновалийски по време на дебатите по измененията в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, които ускоряват успеваемостта на административното съдействие сред данъчните администрации, съобщи „ Фокус ".

„ Тези промени в наредбите на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс са подложени на публично разискване, за тях имаме предварителна оценка на въздействието ", разяснява той и обърна внимание, че на по-късен стадий са импортирани нови разпореждания, които са значими по своя темперамент и от тях зависят освен бизнесът и съвсем всички жители на страната. По думите му това е недобър метод на правене на законодателство.

„ Това е жестоко потъпкване на Закона за нормативните актове и заради тази причина, няма да подкрепим препоръчаните промени в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс ", разяснява той.

Търновалийски съобщи, че не може да се съгласи, че са преодолени неясноти и възможни несъгласия в правоприлагането с този законопроект. Според него измененията основават предпоставки за административен напън и произвол.

" В препоръчаните промени липсват законови дефиниции, на " прикрито съучастничество ", на " ръководство на цялостната активност ", на " непочтеност ", разясни той.

Според него дружно с разширение на обсега на фискалния надзор на акцизните артикули е било нужно да се уточни и усъвършенства актуалната нормативна уредба, която основава съществени предпоставки за голословна и незаконосъобразна административна интервенция в правната сфера на данъкоплатците.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР