БСП за България“ има взето политическо решение за неподкрепа на

...
БСП за България“ има взето политическо решение за неподкрепа на
Коментари Харесай

Разделена ли е БСП: Депутати гласували различно за кандидатурата на Цацаров

„ Българска социалистическа партия за България “ има взето политическо решение за неподкрепа на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ. Това се показва в позиция на управлението на парламентарната група.
Против това решение гласоподаваха единствено трима депутати. Беше взето решение - който има друго мнение, да се възползва от член 58, алинея 4 на Правилника за организацията и активността на Народното събрание и да изрази другата си позиция от трибуната на Народното събрание. Чл. 58 алинея 4 дава опция " на депутат, който има мнение, друго от това на ПГ, да го изрази в границите на 3 минути ", показват от партията.
В пленарна зала обаче, Цацаров беше подсилен от много повече от трима депутати и по-точно от 27 . Ето кои червени депутати гласоподаваха против волята на централното управление на социалистите:
Бившият стопански министър от кабинета " Орешарски " Драгомир Стойнев, считан за " индивида на Пеевски " при социалистите, ръководителя на икономическата комисия Петър Кънев, журналиста Тома Томов и параолимпиеца Михаил Христов, Богдан Боцев, Васил Антонов, Георги Стоилов, Георги Йорданов, Георги Вергиев, Георги Търновалийски, Димитър Георгиев, Добрин Данев, Иван Иванов, Иван Ибришимов, Любомир Бонев, Манол Генов, Мартин Обрешков, Николай Тишев, Николай Пенев, Николай Бошкилов, Радослав Стойчев, Светла Бъчварова, Смиляна Нитова-Кръстева, Теодора Халачева, Тодор Байчев, Цветан Топчиев, Чавдар Велинов.
От Българска социалистическа партия показаха още, че " никой от гласувалите за кандидатурата на  Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия не е направил обществено това. Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ има политическо решение за неподкрепа. Всеки, който не се е съобразил с това, носи своята персонална отговорност “.
Антон Кутев съобщи пред bTV, че гласуването за Цацаров посочило по какъв начин Българска социалистическа партия върви към разцеплениe. Кутев акцентира, че Корнелия Нинова не поискала да задържи единството в парламентарната група на Българска социалистическа партия, може би тъй като и не може. " Сигналът към Корнелия Нинова е, че тя си изпусна групата и това ще ѝ коства доста неща ", безапелационен беше националният представител. ой има вяра, че всичко потегля от метода на работа на управлението и че би трябвало да се търси различен вид отвън Корнелия Нинова като ръководител. " Трябва ни нова сила – младеж, който да бъде подсилен от всички в партията ", има вяра Кутев.
По-различна позиция изрази зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов. Партията ни не е разграничена поради гласуването за кандидатурата на Сотир Цацаров за КПКОНПИ ", безапелационен е той.
По думите му 27 гласа не значат бламиране на водача. „ Знам тези сътрудници по какъв начин се държат по принцип в други съвещания и с други решения “, изясни още Проданов. Той обърна внимание, че тематиката още не е коментирана на група и че най-вероятно това ще бъде разисквано в събота на Пленум на партията.
„ Предният ден имахме съвещание на парламентарната група, в което взехме решение, че не поддържаме кандидатурата на господин Цацаров. Тъй като имаше и противоположни отзиви и мнения, дадохме опция на хората, които мислят по различен метод да се възползват от Правилника за организацията на активността на Народното събрание, да излязат от трибуната на Народното събрание, да заявят противоположната позиция и да създадат по този начин, както преценяват, че е вярно “, сподели още Проданов. Той уточни, че позицията е била за неподкрепа на кандидатурата на Сотир Цацаров.
На въпрос по какъв начин се носи отговорност за поддръжката на Цацаров, Проданов отговори, че персонална отговорност се носи по доста способи, само че на първо място тя е пред гласоподавателите и партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР