БСП за България и ГЕРБ-СДС проведоха среща за държавния бюджет

...
БСП за България и ГЕРБ-СДС проведоха среща за държавния бюджет
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ не се разбраха за бюджета

БСП за България и ГЕРБ-СДС организираха среща за държавния бюджет за 2023 година Инициативата е на левицата. От Българска социалистическа партия упорстват да бъдат направени промени в закона за удължение на държавния бюджет сред двете четения. Целта е да се прибавят повече обществени разноски.

Левицата упорстват да се усили минималната работна заплата до 850 лв. или 50% от междинната за страната. При опция упорстват да се постави и таван на цените на тока, парното, газа и водата за битови консуматори.

От своя страна, ГЕРБ-СДС поддържат дейностите на служебния кабинет да не внася нов бюджет а закон за удължение на сегашния. Формация още един път затвърди вижданията си за по-консервативна бюджетна политика, при която разноските да са съобразени с приходите.

“Необходимо е да се води градивен разговор. Българският парламент е предназначен да взема решенията за българските жители, благодарим за тона и за поръчката че популизма ще го оставим встрани ”, сподели при откриването на срещата Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Все отново двете партии ще обсъдят дали има опция за доближаване на мненията по част от предложенията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР