„БСП ясно заяви своето желание за придобиване на монумента, за

...
„БСП ясно заяви своето желание за придобиване на монумента, за
Коментари Харесай

Симов: Всеки месец ще подлагаме Симеонов на парламентарен контрол за "Бузлуджа"

„ Българска социалистическа партия ясно съобщи своето предпочитание за придобиване на монумента, с цел да може да го избави от разрухата. Големият въпрос е по какъв начин по този начин внезапно „ Бузлуджа " стана толкоз скъп за това държавно управление? Държавата не стопанисва по никакъв начин добре този монумент и го е оставила да стигне до това положение. Тук няма безусловно никакъв пиар. За мен това е политическо двуличие. Това сподели в предаването " 12+3 " по БНР Александър Симов, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ", съгласно който министър председателят употребява патриотите да му свършат мръсната работа и да бъдат изпълнителите на политически мокри поръчки.

„ Изначалният план на този монумент е да показа историята на левицата и няма нищо по-естествено от това той да бъде върнат на Българска социалистическа партия, с цел да може Българска социалистическа партия да търси своите способи да го избави. Вместо това виждаме обикновен реваншизъм ", продължи Симов.

„ Процедурата не изисква представянето на капиталов проект, такова нещо не се изисква по закон " - по този начин той отговори на рецензиите, че левицата не е декларирала капиталово желание.

„ Ние не желаеме да си го вземем за 10 години, с цел да гледаме по какъв начин се разрушава, а да търсим метод паметникът да бъде консервиран, добре стопанисван и в случай че се откри опция - да бъде реконструиран, защото към него има интерес - освен в България, ползата е огромен и от чужденци ", добави депутатът.

„ Ще търсим способи решението за Бузлуджа да бъде обжалвано ", безапелационен беше той и се закани на вицепремиера Валери Симеонов, който в медийното пространство беше най-яростен съперник на концепцията Българска социалистическа партия да получи „ Бузлуджа ".

„ Ако това не стане, персонално аз се наемам, а и мои сътрудници се ангажират - ще подлагаме вицепремиера Валери Симеонов на парламентарен надзор всеки месец, с цел да го питаме какво прави страната за този паметник. Тъй като нали той не би трябвало да бъде на Българска социалистическа партия, одобряваме, че Валери Симеонов има някакви огромни проекти за възобновяване му, или се надяваме страната да стартира да отделя пари за него ", сподели още Александър Симов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР