БСП яхна митинга на Възраждане, гонят Таско Ерменков от първите

...
БСП яхна митинга на Възраждане, гонят Таско Ерменков от първите
Коментари Харесай

Протест на баби, внучета и партийци

Българска социалистическа партия яхна митинга на " Възраждане ", гонят Таско Ерменков от първите редици
Протест на баби, внучета и партийци против кабинета потегли от Народното събрание към Министерски съвет. Демонстрацията се провежда от партия " Възраждане ", само че към нея внезапно се прикачиха Българска социалистическа партия, пенсионери и младежи. Основното искане е оставка на държавното управление - за всичко, за което човек може да се сети.

Протестиращите са недоволни от решението за влизане в еврозоната и прекосяване към еврото, желаят референдум по тематиката. Обявяват се още против контракта с Канада, прочут като СЕТА, утвърден на първо четене от Народното събрание.
Шестващите развяваха трибагреника и скандираха " оставка ". Блокира придвижването по двата централни булеварда " Дондуков " и " Цар Освободител ".

Демонстрацията се провежда от партия " Възраждане ", само че в първите й редици се оказаха поддръжници и от други извънпарламентарни обединения, пенсионери, младежи. Както и депутати от Българска социалистическа партия - Таско Ерменков и Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия поддържа всеки, който желае да смъкна държавното управление, без значение от коя политическа мощ е, сподели Ерменков. И добави, че щяло да е неестествено той да не е на открито дружно с протестиращите.

Присъствието на алените депутати обаче не се понрави на протестиращите от " Възраждане ". Социалистът отнесе ругатни от митингуваща дама, която опита да го изгони от митинга. " Комунистите какво вършат тук! Не ви желаеме тук ", провикна се жена от Стара Загора.

Полицейското наличие на жълтите павета бе съществено подсилено. Плътен кордон униформени с жилетки с надпис " антиконфликт " бяха застанали още в началния час на митинга пред парадния вход на Народното събрание, съобщи Дарик радио. Протестиращите се бяха събрали до Паметника на Цар Освободител и през първия час не бяха затворили булеварда, тъй че и двете платна останаха свободни за напредване на колите. След 13.15 обаче те се насочиха на шествие в посока на Министерския съвет и блокираха придвижването по Царя, а по-късно го отделиха и на бул. " Дондуков " пред Министерския съвет, където се събраха да освиркват и да викат " мафия " и " оставка ".

През това в Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов посочи, че митингът е публично деклариран от партия " Възраждане ". Министърът прикани да не се нарушава публичният ред и бе безапелационен, че полицията ще бди за провокатори. " Организаторът носи отговорност за опазването на публичния ред. Винаги сме деликатни за провокатори, които биха нарушили публичния ред. Миналия петък имаше подобен митинг, част от лицата нарушиха публичния ред, блокирайки пътни артерии, без да имат заповед за ограничение на придвижването. Към момента приканвам уредниците да стачкуват, само че да съблюдават правата на останалите жители ", акцентира той.

Маринов прикани и да няма случаи на принуждение към служителите на реда, каквито имаше при митинга пред Министерство на регионалното развитие. " Първата линия служители на реда са екипите за разговор и антиконфликт. Това е сигнал към протестиращите, че ние сме там, с цел да осигурим тяхното конституционно право на митинг. Но когато се излезе отвън рамките на закона, останалите жители чакат да се намесим, тъй че градът да действа обикновено. Надявам се уредникът да преценя тези неща и да не предизвика, той носи отговорност ", добави министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР