БСП взе решение кога ще избира нов лидер. Това ще

...
БСП взе решение кога ще избира нов лидер. Това ще
Коментари Харесай

БСП избира нов лидер на 12 септември

БСП взе решение по кое време ще избира нов водач. Това ще стане на 12 септември. Датата е изтеглена по-рано от първичните упования. Конгресът на партията ще бъде на 26 септември. Новият ръководител ще се избира директно от редовите социалисти, а не от Конгреса, както беше досега.

Корнелия Нинова е с най-вече номинации за нов мандат като ръководител на левицата. Освен Нинова, измежду номинираните за ръководител на Българска социалистическа партия са Кирил Добрев и Красимир Янков. Номинации има и Валери Жаблянов.

Националният съвет на Българска социалистическа партия реализира единомислещо единодушие за по-ранна дата, откакто Корнелия Нинова поддържа предлагането от Янаки Стоилов.

Очаква се на съвещанието да бъде разисквано и предлагането на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за пускане на подписка за оставка на държавното управление в цялата страна.

Георги Гергов се възползва от днешния пленум на Българска социалистическа партия, с цел да нападне остро ръководителя на партията Корнелия Нинова в следващ епизод на разногласието им, почнал още в края на предходната година. “Корнелия Нинова би трябвало да си отива, нездравословна е за партията, нездравословна е и за България “, сподели Гергов пред публицисти.

"Основна задача в политиката е да търсиш единение ", съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев на съвещанието на Националния съвет на партията.

Според Добрев огромна паника измежду редовите социалисти провокира чувството за вътрешнопартийно напрежение.

"Рестартирането на вътрешнопартийната акция би трябвало да се случи, откакто си създадем политически разбор, тъй като поддръжката към Българска социалистическа партия към този момент е изменена. Междувременно, нашата горделивост "Визия за България ", която ние промотираме две години, внезапно стартира да се извършва от ГЕРБ. Какви са аргументите за това? Защо се стигна дотук? Това ще бъдат съществени въпроси на идните конференции, и желаеме или не, хората ще ни питат ", уточни Добрев.

Той не е скрил огорчението си, че през последната година една догадка за негова кандидатура на вътрешнопартийния избор е разделила партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР