БСП все още не е взела окончателно решение дали да

...
БСП все още не е взела окончателно решение дали да
Коментари Харесай

И БСП вижда в Цацаров ”безспорно силна кандидатура” за шеф на КПКОНПИ

БСП към момента не е взела дефинитивно решение дали да поддържа основния прокурор Сотир Цацаров за нов началник на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), само че вижда в него ”безспорно мощна кандидатура ”.
Това стана ясно от изявление на зам.-председателя на парламентарната група на левицата Драгомир Стойнев пред bTV.

Цацаров беше номиниран при започване на седмицата от ръководещата партия ГЕРБ и някои депутати от съдружния сътрудник " Обединени патриоти ". Днес той ще се срещне с представители на " Обединени патриоти ", пред които ще показа концепцията си. Главният прокурор, който ще бъде завещан от определения на два пъти от Висшия правосъден съвет Иван Гешев, към този момент получи поддръжка от Движение за права и свободи, откакто зам.-председателят на групата на партията Хамид Хамид дефинира капацитета му като " благосъстояние за всяка страна ".

" Считам, че ръководителят на антикорупционната комисия би трябвало да е един извънреден експерт. Човек, който може да държи юздите на тази институция и да не разрешава да има злоупотреби. Безспорно това в мощна кандидатура. Сотир Цацаров е потвърдил, че може да бъде самостоятелен, да не се вслушва в мнението на ръководещите. Важно е да забележим каква е неговата идея за смяна на тази институция. Тогава към този момент ще вземем своето решение дали да го подкрепим ", разяснява Стойнев.

Той посочи, че Българска социалистическа партия не е издигнала своя кандидатура за поста, тъй като не вижда по какъв начин ще получи поддръжка от останалите партии в Народното събрание. По думите му още при основаването на КПКОНПИ левицата е показала, че ръководителят на комисията би трябвало да се назначава от президента, а не да се гласоподава от Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР