БСП води с минимална разлика пред ГЕРБ преди европейските избори.

...
БСП води с минимална разлика пред ГЕРБ преди европейските избори.
Коментари Харесай

Проучване сочи, че БСП изпреварва ГЕРБ на евроизборите

БСП води с минимална разлика пред ГЕРБ преди европейските избори. Това демонстрира изследване на ”Медиана ”. Българска социалистическа партия съумява да изпревари обединението ГЕРБ/СДС с към половин %, и по този начин 32% биха дали своят вот за Българска социалистическа партия против малко над 30 за ГЕРБ и Съюз на демократичните сили.
Прогнозите за ниска изборна интензивност на идните евроизбори у нас надали ще се потвърдят, считат от " Медиана ". Към момента, над 80% от гласоподавателите споделят, че тези избори са значими, а 70 на 100 от всички, декларират желание да гласоподават.

Причината е, че две трети от гласоподавателите възприемат тези избори като ориентирани към вътрешните проблеми на страната - самобитен избор на доверие към ръководещите и подготовка за политическо преструктуриране на властта.

Кризата към по този начин наречените " жилища на властта " и оставките, тежко е блъснала престижа на главната ръководеща партия. За първи път от началото на третото държавно управление на Бойко Борисов, искащите ръководството да продължи мандата си и искащите то да си отиде предварително, са се изравнили - по 34% във всяка група.

Ударът върху ГЕРБ релативно едва се отразява върху персоналния имидж на премиера Бойко Борисов. Той е апетитен от 39% като българския политик с най-голям престиж и въздействие в Европа. Следват го Сергей Станишев и президентът Румен Радев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР