БСП внесе за втори път искане до Агенция Пътна инфраструктура

...
БСП внесе за втори път искане до Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

БСП внесе за втори път искане за независима проверка на магистралите

БСП внесе за повторно искане до Агенция " Пътна инфраструктура " за самостоятелна инспекция на автомагистралите у нас. Сега обаче то е подписано от всички 79 депутати на левицата. Причината за повторното внасяне са поисканите от Камарата на строителите в България оставки на четиримата депутати, Елена Йончева, Крум Зарков, Христо Проданов и Георги Свиленскси, внесли първото искане.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изясни през днешния ден, че наличието на настояването от предходната седмица се покрива с днешното - самостоятелна европейска лаборатория да ревизира избрани сектори от автомагистралите ни, които са строени през последните пет години. Разликата е в броя на подписалите я депутати - от 21 на 79.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Камарата на строителите реагира безусловно несъответстващо, заявявайки, че желае оставката на тези четирима депутати, поставяйки период тя да бъде подадена до 18-ти и заплашвайки, че в случай че това не се случи, те ще блокират Народното събрание и няма да ги позволяват до работа. Това е фрапантно нарушение на закони, на правила. Днес с тези 79 подписа заставаме зад четиримата сътрудници, цялата парламентарна група е това.
От Камарата на строителите през днешния ден обясниха, че в никакъв случай не били срещу инспекциите.

Илиян Терзиев, ръководител на УС на Камарата на строителите в България: Разбира се инспекции има и те са били и по време на строителството и в този момент. Въпросът е следният - бихме желали, в случай че може да не се шуми преди да се потвърди каквато и да е била виновност.Това е нашето предпочитание.
От АПИ пък прецизираха, че приготвят отговор до депутатите, като ревизират всички закони, регламентиращи инспекция от външни лица. Добавиха и че желаната инспекция е както за сектори, издигнати през последните години, по този начин и за прави от " Тракия " и " Хемус ", изграждани в предходни интервали. Включително и през 2005-2007 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР