БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в деловодството на

...
БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в деловодството на
Коментари Харесай

БСП внесе вота на недоверие срещу правителството в парламента

БСП внесе вота на съмнение против държавното управление в деловодството на Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg. Темата е неуспех в екополитиката на кабинета "Борисов 3 ". Конкретните обвинявания са водната рецесия в Перник, мръсния въздух и импортирания незаконно от Италия отпадък.

По-рано през днешния ден Българска социалистическа партия разискаха в Народното събрание претекстовете за декларирания избор на съмнение с извънпарламентарните политически сили АБВ и с "Движение 21 ".

До момента в Народното събрание Българска социалистическа партия получи поддръжката само на Движение за права и свободи. Депутатите от "Воля " желаеха време за размисъл, а самостоятелните депутати от "Атака " не почетоха поканата за диалози със социалистите.

Така все още гласовете против държавното управление са общо 104. Без Политическа партия "Воля " и самостоятелните депутати, вотът няма да бъде сполучлив.

След като вотът бъде импортиран разискванията по плана за решение би трябвало да стартират не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането, а гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията. За да мине вотът на съмнение обаче, за него би трябвало да са дали своят вот повече от половината от всички народни представители.

При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР