БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 за

...
БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 за
Коментари Харесай

БСП внесе вота на недоверие. Мотивите - 10 страници

БСП внесе вота на съмнение против кабинета " Борисов 3 " за неуспех в политиката за битка с корупцията.

Искането е подписано от 80 народни представители от левицата. Мотивите са разказани на цели 10 страници, наранени са секторите на опазването на здравето, публичните поръчки, строителство и саниране, контрабанда.

„ От това гласоподаване ще проличи има ли воля за битка с корупцията или не, кой желае да се бори с корупцията и кой не ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

„ По-добре сами против корупцията, в сравнение с част от статуквото, което брани корупцията ”, добави тя.

„ Виждате какво се случи и в този момент в зала - отхвърлиха предлагането за анкетна комисия за санирането, за какво, дано да я създадем, дано да забележим истината ”, разяснява Нинова.

„ Не одобряваме вота на съмнение за бойкот на председателството, а за отговор на 83 % от българските жители, които смятат, че това им е проблем номер едно ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея битката с корупцията и всички опозиционни прояви, в това число избор на съмнение, е проевропейска политика, а не антиевропейска.

„ Идете да попитате някой европейски водач склонен ли е за шест месеца да се затвори битката с корупцията и нищо да не се приказва, тъй като някоя страна е ръководител ”, уточни Нинова и означи, че когато има проблеми, те би трябвало да се вземат решение. По думите й кой с кого ще ръководи е напълно друга тематика.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че ръководещите се готвят за позиция " и вие сте били корумпирани, не говорете за корупция ", която, съгласно нея, е извънредно неверна. Тя уточни, че по време на всички ръководства е имало случаи на корупционни практики и никой не отхвърля това, само че разликата през днешния ден била, че ножът е опрял до кокала и би трябвало да се постави край. Ние го осъзнаваме и желаеме всички ограничения, с цел да се понижи корупцията, те не го осъзнават и желаят да продължим по същия метод, казвайки: " Ама и вие сте били в миналото корумпирани, по тази причина не се обаждайте ", добави Нинова.

В отговор на въпрос водачът на Българска социалистическа партия изрази вяра отчетите на ДАНС и прокуратурата за инспекцията в приходните организации да видят бял свят. Има тежки констатации на правоохранителните органи, че системите на приходните организации са пробити, че в тях се влиза от голям брой точки, че се заличават данни на акцизни артикули, заради което не се внася данък и Данък добавена стойност на избрани стойности, които не мога да ви споделя, тъй като е класифицирана информация, изясни Нинова. Уверявам ви, че в случай че прочетете тези отчети, няма да има въобще потребност от спор за избор на съмнение, разяснява тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР