БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ в

...
БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ в
Коментари Харесай

БСП внесе вота на недоверие към кабинета на „Борисов 3”

БСП внесе вота на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “ в деловодството на Народното събрание, оповестява „ Фокус”. Вотът е на тематика „ Здравеопазване”, а социалистите сами внесоха настояването, без да организират съвещания с други политически обединения.

Българска социалистическа партия разисква вота отвън Народното събрание, внася го след седмица Социалистите излязоха с позиция във връзка убийството на журналистката Виктория Маринова
Мотивите са разграничени на три елементи: Сегашното положение и проблеми в опазването на здравето, предложенията на държавното управление за промени в бранша и алтернативата на Българска социалистическа партия във „ Визия за България “.

ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ разполага със 79 народни представители, чиито подписи са задоволителни за внасянето на претекстовете и проекторешението за избор на съмнение. Решението за избор на съмнение беше взето на 29 септември 2018 година на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

„ Ние си даваме сметка, че със 79 гласа от 240 няма по какъв начин при гласуването да падне кабинетът, значимо от този избор е да се откри, че положението е пагубно, че те не желаят и не могат да се оправи с него и да се види, че има опция “, съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.
Даниела Дариткова: Не сме видели причини за вота на съмнение на Българска социалистическа партия Вотът на съмнение е гласуван на националния съвет на Българска социалистическа партия и е съществено необорим, отвърнаха от левицата
Това е третият избор на съмнение към кабинета – първият беше на тематика „ Корупция”, а вторият на тематика „ сигурност”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР