БСП внесе вота на недоверие към кабинета за провал в

...
БСП внесе вота на недоверие към кабинета за провал в
Коментари Харесай

БСП внесе в парламента вота на недоверие към кабинета за здравеопазването

БСП внесе вота на съмнение към кабинета за неуспех в политиката на опазването на здравето. " Внесохме претекстовете за вота, всички сме се подписали ", съобщи пред кореспонденти ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова. " С този избор желаеме оставката на държавното управление на ГЕРБ и " Обединени патриоти " за това, че не желаят и не могат да се оправят с пагубното положение в бранш " Здравеопазване ", уточни тя.

Според парламентарния устав разискванията по плана за решение за гласоподаване на избор на съмнение стартират не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането. Гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Това е третият избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ". Първите два бяха по тематиките " Корупция " и " Сигурност ".

Сред претекстовете за вота за опазването на здравето Корнелия Нинова уточни, че стотици хиляди български жители не могат да се лекуват, или тъй като нямат достъп до доктор и болница, или тъй като нямат пари да си доплатят лекуването. Тя означи, че изрядни платци на здравни осигуровки би трябвало да доплащат, което е противоконституционно. Най-неизрядният длъжник в страната на здравни осигуровки е държавното управление, съобщи Нинова и добави, че то не извършва задължението си да заплаща за деца, пенсионери и администрация. По думите й вместо страната да стане безупречен длъжник на здравни вноски, ръководещите желаят да натоварят в допълнение работещите българи със наложителна здравна застраховка от 12 лв..

" Нашите политически съперници от самото начало внушават, че това е избор за планове, което не е правилно. Вот се внася за неуспех в политика, т.е. за актуалното положение на опазването на здравето и за политиката, която това държавно управление организира към този момент две години ", съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни също, че медикаментите се изнасят от България, лекарите и медицинските сестри напущат страната и въпросът с фрагментите е пагубен.

Нинова обърна внимание, че към момента не са върнати тези милиард и половина лв., които кабинетът " Борисов 1 " взе от Здравната каса, от всички здравни вноски на хората и ги трансферира в общия бюджет, макар решението на Конституционния съд, че това е противоконституционно.

Даваме си сметка, че със 79 гласа от 240 няма по какъв начин при гласуването да падне кабинетът, разяснява водачът на Българска социалистическа партия, само че значимото от този избор било да се види, че има опция.

" Алтернатива постоянно има и в претекстовете ние сме я показали, подкрепена със мнения на пациентски организации, лекари, общински лечебни заведения ", съобщи тя. " Надявам се дебатът да бъде за това, а не да се елементаризира до равнище да се упреква наш сътрудник, безусловно погрешно, за вини, които не носи ", уточни Нинова и посочи, че приказва за проф. Георги Михайлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР