БСП внесе вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3“ в

...
БСП внесе вот на недоверие срещу кабинета Борисов 3“ в
Коментари Харесай

БСП внесе вот на недоверие за здравеопазването

БСП внесе избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “ в бранш „ Здравеопазване “.

Това е третият избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “. Социалистите сами внесоха настояването без да организират съвещания с другите политически обединения.

От столетницата организираха редица срещи с лекарски и пациентски организации, с Националното съдружие на общинските лечебни заведения, с представители на общопрактикуващи лекари, на групите от хора, наранени, както от настоящето положение на опазването на здравето, по този начин и от бъдещата промяна, която оферират ГЕРБ. Днес преди внасянето на вота, ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, членове на ИБ на Българска социалистическа партия и народни представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ се срещнаха с представители на Българския лекарски съюз в централата на партията.

За следващ път ставаме очевидци по какъв начин Българска социалистическа партия живеят в друга страна, друга паралелна галактика. Това сподели депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Според него Българска социалистическа партия са можели да си зададат въпроса и да си създадат простата сметка какъв брой пари държавното управление на „ Борисов “ 3 са дали повече за опазването на здравето и за реформирането на здравноосигурителната система в България. „ Колко лечебни заведения високотехнологични бяха открити, преоборудвани, какъв брой пари се дадоха за разкриването на нови онкологични отделения и за лекуването на онкологичните болести на българите ”, сподели той, написа vesti.bg Александър Иванов уточни и процедурата, която тече за колите за спешна помощ за Бърза помощ.

Обявената промяна от Министерство на здравеопазването търси необятен консенсус. „ ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ са единственото държавното управление досега, което признава, ангажира се с тези проблеми и цели и е приело приоритет подобряването на здравния достъп, на здравната системата за българските жители ”, сподели той.

„ Внесохме претекстовете за вота, всички сме се подписали. С този избор желаеме оставката на държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти за това, че не желаят и не могат да се оправят с пагубното положение в бранш опазване на здравето ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Първият избор на съмнение беше импортиран от Българска социалистическа партия при започване на годината на тематика „ Корупция “, а вторият през юни - в бранш „ Сигурност “. И двата не съумяха да минат през Народното събрание.

Преди да внесат подписите с настояването, през миналата седмица от левицата организираха няколко срещи със съсловните организации от бранша, а в понеделник - и с представители на Българския лекарски съюз. Самостоятелно социалистите разполагат със 79 депутати, които не са задоволителни, с цел да смъкват държавното управление.

Партиите в ръководството няма да поддържат вота. Все още не е ясно каква ще е позицията на Движение за права и свободи по вота. Но даже и техните 25 депутати да поддържат настояването на Българска социалистическа партия, вотът няма да мине.

„ С този избор желаеме оставката на ГЕРБ и „ Обединени патриоти ” за това, че не желаят и не могат да се оправят с пагубното положение в бранш „ Здравеопазване ”. Ние си даваме сметка, че със 79 гласа няма по какъв начин да падне кабинетът. Важното на този избор е да откри първо, че в действителност положението е катастрофално; второ – че те не желаят и не могат да се оправят и трето – да се види, че има опция ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР