БСП внесе в Народното събрание проект на решение, с което

...
БСП внесе в Народното събрание проект на решение, с което
Коментари Харесай

БСП внесе в НС предложението си да се спре плащането на сметки за вода, ток и телекомуникации

Българска социалистическа партия внесе в Народното събрание план на решение, с което упорства да се спре заплащането на сметки за вода, ток и телекомуникации за периода на въведеното изключително състояние в България и един месец след неговата анулация. ПГ левицата предлага още да се наложи мораториум върху прекъсването на подаването на електрическа енергия, топлоенергия, вода и телекомуникационни услуги за битово ползване при неплащане на дължими сметки.

В претекстовете си към плана левицата акцентира, че заради въведено изключително състояние по отношение на разпространяването на ковид, продължителният престой на жителите по домовете им би трябвало да бъде съпроводен с обезпечено обезпечаване на обикновени битови условия. По мнението на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " с тези ограничения ще се избегне от една страна скупчването пред пунктовете за възнаграждение на сметки, а от друга - хората няма да се тормозят, че ще бъдат прекъснатите услугите, които сега им подсигуряват минимално успокоение. Българска социалистическа партия акцентира още, че тези дейности са нужни, тъй като доста българи ще изгубят приходите си вследствие на наложените рестриктивни ограничения.

Левицата внесе още Законопроект за прекъсване на периоди по цивилен, административни, наказателни и изпълнителни производства по време на оповестеното изключително състояние в България. В претекстовете си Българска социалистическа партия акцентира, че в актуалната обстановка е натрапен стеснен достъп до правосъдните здания, заради което е безусловно належащо отлагането на голям брой каузи, защото противоположното би означавало неспособност на юридически и физически лица да защитят правата си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР