БСП внесе в деловодството на парламента проекторешение за отмяна на

...
БСП внесе в деловодството на парламента проекторешение за отмяна на
Коментари Харесай

БСП отново настоя за отмяна на санкциите срещу Русия

БСП внесе в деловодството на Народното събрание проекторешение за анулация на глобите против Русия. Социалистите са събрали над 50 подписа за настояването си. Антон Кутев предлага Народното събрание да анулира глобите против Руската федерация и да предложи това на Европейския съюз. Франция и Кипър към този момент са направили този акт. Други две страни го обмислят.

"Най-важният мотив за това остават икономическите ползи ", разгласи на брифинг Кутев и добави, че има редица браншове, които страдат от ограниченията против Русия. Според депутата подобен бранш е туризмът.

Левицата неведнъж е упорствала за анулация на глобите. Освен това имало европейска политика за стопляне на връзките с федерацията. Валери Жаблянов изрази мнение, че рестриктивните мерки вредят освен на икономическите, само че и на политическите и културните в Европа.

От своя страна предишния месец държавните и държавните ръководители от Европейския съюз се договориха да удължат с шест месеца икономическите наказания против Русия поради ролята й в Източна Украйна. "Санкциите против Русия бяха продължени единомислещо за още шест месеца поради неналичието на прогрес в осъществяването на Минските съглашения за споразумяване спора в Източна Украйна ", написа през юни в Twitter ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

Наказателните ограничения бяха наложени през юли 2014 година след анексирането на Крим от Русия и поради поддръжката й за сепаратистите в Източна Украйна. Санкциите са ориентирани против съветския финансов бранш, енергетика и отбранителна индустрия. Те попречват достъпа на съветските банки до европейския пазар и лимитират отчасти вноса от Евросъюза.

Лидерите на страните-членки на съюза настрана се договориха през юни за удължение с една година на глобите поради противозаконното присъединение на Крим и Севастопол към Руската федерация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР