БСП внесе в деловодството на парламента проект на решение, с

...
БСП внесе в деловодството на парламента проект на решение, с
Коментари Харесай

БСП иска кабинетът да осигури безплатна смяна на личните документи

БСП внесе в деловодството на Народното събрание план на решение, с което се задължава държавното управление да обезпечи гратис промяна на персоналните документи на всеки, който изиска това, в случай че е обиден от приключването на персонални данни от Национална агенция за приходите. В решението се упорства кабинетът да сътвори добра организация това да стане без опашки и напрежение.

"Предлагаме това да се свърши в 3-месечен период. От понеделник започваме срещи с Нотариалната камара, с Висшия адвокатски съвет, диалози за намиране на решения – в случай че би трябвало и законодателни такива, с цел да подсигуряваме да няма злоупотреби с персоналните данни на хората, тъй че да не бъдат ощетени с продажба на парцели, с прекачване на благосъстоятелност, с изтегляне на пари, на заеми и така нататък След като те не вършат нищо и просто са безсилни и безхаберни, ние поемаме самодейността и започваме с тези дейности ", изясни водачът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

Бившият заместник-вътрешен министър и народен представител от ГЕРБ Красимир Ципов упрекна Българска социалистическа партия, че се пробват да провокират суматоха в обществото. Според него не се постанова жителите да сменят предварително персоналните си документи.

"Гражданите би трябвало да запазят успокоение. Няма по какъв начин да се извършат имотни покупко-продажби, покупко-продажби за прекачване на моторни транспортни средства, и които способените органи да не съблюдават настоящото законодателство и правят такива покупко-продажби с такива изтекли персонални данни, това е закононарушение по Наказателния кодекс ", съобщи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР