БСП внесе в деловодството на НС вота на недоверие срещу

...
БСП внесе в деловодството на НС вота на недоверие срещу
Коментари Харесай

БСП внесе вота на недоверие заради сигурността


Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народно събрание вота на съмнение против кабинета, сн. БГНЕС

Вторият избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 " бе импортиран от Българска социалистическа партия в Народното събрание в сряда, ще бъде гласуван идващия четвъртък без късмет да бъде признат, макар заявената поддръжка от Движение за права и свободи, защото съдружният сътрудник на Бойко Борисов " Обединените патриоти " разгласи, че ще гласоподава срещу оставката, а " Воля " остава уклончива..

Тя се желае от опозицията поради " неуспеха на политиката на държавното управление в областта на сигурността ". Документът, който бе импортиран без водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, въпреки тя да бе по това време в Народното събрание, е подписан от 80 народни представители на левицата.

Подкрепа от другата водеща парламентарна опозиционна партия Движение за права и свободи не е търсена, само че тя заявява, че ще гласоподава в пленарна зала за оставката на кабинета. Съпредседателят на " Обединените патриоти " Волен Сидеров назова настояването на Българска социалистическа партия " увещание за себе си ", без социалистите да имат същински мотив. Лидерът на " Воля " Веселин Марешки разяснява, че в случай че няма съществени доводи за вота на съмнение, партията му няма да го поддържа, само че позволи и да се намерят причини против държавното управление.

Аргументите - от ало измамите до плажните пререкания във властта

Мотивите за вота са изложени върху 17 страници. Сред причините са включени от телефонните измами до пререканията сред министъра на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов.

Всичко това, съгласно социалистите, е неуспех в бранша на сигурността.

Пред публицисти настояването за премахване на държавното управление бе показано от Елена Йончева, която е представител на парламентарната група на социалистите.

" Всеки български жител е наясно, че кабинетът на Бойко Борисов не се оправя с обезпечаването на публичния ред. Поради тази причина държавното управление е рисково и би трябвало да си върви ", аргументира се тя. Спорен нея вотът на съмнение би трябвало да бъде подсилен, защото доста малко хора имат вяра на Министерство на вътрешните работи, а всички страдали от ръководството.

" Когато и да бъде импортиран вотът на съмнение, е просрочен, тъй като всички български жители страдаме от некадърното ръководство ", сподели тя. Според нея всеки родолюбец ще гласоподава в поддръжка на вота на съмнение.

Точно противоположното обаче обявиха от " Обединените патриоти ".

Партиотите: Българска социалистическа партия просто припомня за себе си

Българска социалистическа партия нямат същински мощен мотив за внасянето на вота на съмнение, просто напомнят за себе си, разяснява пред публицисти в Народното събрание Волен Сидеров.

" Статистическите данни не са в интерес на Българска социалистическа партия. Данните за престъпност са повече в интерес на настоящето ръководство, в сравнение с при тяхното “, съобщи той. " Министерство на вътрешните работи се нуждае от промени, от промени на самия метод на работата на тази съществена за сигурността институция “, уточни Волен Сидеров. " С вицепремиера Каракачанов говорихме тези дни, че е допустимо безусловно във всички обитаеми места, застрашени от битова престъпност, да има сензитивно полицейско наличие “, сподели още той.

" Нямаме съмнения по какъв начин ще гласуваме за вота на съмнение. Трябва да се отхвърли. Нямаме изгода от промени и рухване на държавното управление. Нагласите на хората не са за радикална смяна. В звук на публичните настройки считаме да гласуваме по този начин, че вотът да не мине “, съобщи Волен Сидеров.

" Воля ": Засега социалистите не могат да ни разплачат

" Ако няма съществени доводи за вота на съмнение, към днешна дата няма да го подкрепим. Представете си, че изкарат нещо действително, което има смисъл - тогава може да преосмилим решението си ", съобщи водачът на " Воля “. " Ще изчакаме дебатите в зала, може Българска социалистическа партия да изкарат някакви съществени тези “, сподели Веселин Марешки.

" От 3-4 дни сътрудник от Българска социалистическа партия споделя, че ще изкарат толкоз мощни неща, че ще ни разплачат. Слушах ги, не можаха да ме разплачат, разсмяха ме с целия цирк, който разиграха “, уточни още той. " Не споделяме, че бранш сигурност е постоянен и там не може да се търси избор на съмнение, а че Българска социалистическа партия не са тези, които имат моралното право да го слагат “, счита Марешки.

Така единствените съдружници на Българска социалистическа партия в желаната оставка на държавното управление са от Движение за права и свободи.

Единствената поддръжка е от Движение за права и свободи

" Движение за права и свободи предложи тази тематика на Българска социалистическа партия за януарския избор. Тогава имахме 3 кръга договаряния за тематиката. Те не се съгласиха тематиката тогава да е неуспехът в бранш сигурност “, напомни Йордан Цонев. " Имахме своите причини и времето сподели, че сме били прави това да е тематика “, добави той. Според него присъединяване на националистите във властта подкопава националната сигурност и основава условия в страната да има това, от което всички се опасяваме на Балканите.

" Темата сигурност е настояща, радваме се, че Българска социалистическа партия стигнаха до нея 6 месеца по-късно. Макар да не сме водили диалози “, сподели още Цонев. " Ще гласуваме срещу кабинета. От първия ден сме срещу него и обединението. Позицията ни е кардинална и поредна, и няма да се отметнем от нея “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Според правилника за активността на Народното събрание дебатите по желаната оставка би трябвало да се проведат не по-рано от три и не по-късно от седем дни от внасянето. Очаква се разискването да бъде идната сряда, а ден по-късно да се организира и самият избор.

Ако всички депутати на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи участват в пленарната зала, те била имали 105 гласа. За да бъде свалено обаче държавното управление би трябвало поддръжката на 125 народни представители..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР