БСП внесе в деловодството на Народното събрание искането си за

...
БСП внесе в деловодството на Народното събрание искането си за
Коментари Харесай

БСП внесе подписите с искане за извънредно заседание на парламента

Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народното събрание настояването си за изключително съвещание.
Искането бе входирано от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и народни представители. То е подписано от съвсем цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия, която е формирана от 79 народни представители.
С това от опозицията съблюдават условието на Конституцията настояването за изключително съвещание да бъде подписано от една пета от състава на Народното събрание. Българска социалистическа партия са предложили дневен ред, което е другото условие за привикване на съвещание, оповестява " Фокус ".
От опозицията оферират той да включва две точки: чуване на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната и чуване на министъра на финансите по отношение на отнетия лиценз на кипърското застрахователно сдружение " Олимпик ", от което бяха наранени към 200 хиляди българи.
Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание ръководителят е задължен да насрочи съвещанието не по-късно от 7 дни след постъпване на настояването, без значение от това дали Народното събрание е във почивка, или не.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР