БСП внесе своите предложения преди окончателното приемане на бюджета, а

...
БСП внесе своите предложения преди окончателното приемане на бюджета, а
Коментари Харесай

БСП натиска за 6500 лева за второ дете и 650 лева за втората година от майчинството

Българска социалистическа партия внесе своите оферти преди окончателното приемане на бюджета, а водачът на партията Корнелия Нинова прикани за разсъдък и отговорност при актуализацията на макрорамката, а не предизборно наддаване.

Целта на предложния ни да помогнем на хората при скока на цените, изясни тя.

Соцлидерката увери, че всички оферти на левицата са пресметнати до стотинка и са изцяло обосновани поради трите рецесии, които се задават. Левицата счита, че могат да се орежат някои планувани разноски и да се усили приходната част в бюджета.

Предложенията на Българска социалистическа партия са след срещи със синдикати, браншовите организации, НЗОК.

" Това е общ артикул и те са от името на всички тези хора ", увери алената шефка.
Поправките в бюджета целят да оказват помощ на 9 групи - млади фамилии, деца и възпитаници, пенсионери, самоосигуряващите се лица, дейци на културата, здравната система, бизнеса, Министерство на вътрешните работи и защитата, общините.

Социалистите оферират заплащане на еднократна помощ за второ и трето дете от по 6500 лв., което визира 12 хиляди фамилии.

За началото на образователната година да се отпусне помощ за деца от 2 до 4 клас от по 250 лв.. Еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата от 650 лв.. Втората година на майчинството да стане 650 лв., желаят още от Българска социалистическа партия.

" Тези 120 милиона лв., които са в актуализацията на служебния кабинет, не са конкретизирани защо ще се употребяват, а след срещата с БЛС вършим разбивка защо да се употребяват. Допълваме и разноски за медицински консумативи за учебните заведения “, сподели Нинова.

Отделно от Българска социалистическа партия желаят да се провиснал в допълнение средства за противопоставяне на мигрантския напън, с цел да се подсигурява сумата за заплатите за ноември и декември.

„ Субсидията за театралните изкуства е задоволителна за септември, само че не и по-късно и поради това внасяме предложение за нарастване на средствата им и отплата за скока на тока за държавни и районни институти “, добави Нинова.

Друго искане на Българска социалистическа партия е мярката 60:40 да стане 80:20.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР