БСП внесе предложение за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, според които

...
БСП внесе предложение за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, според които
Коментари Харесай

Социалистите внесоха предложение за контрол на главния прокурор от съда

БСП внесе предложение за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно които отводите на прокуратурата да проверява тъжби да може да се апелират в съда. Ако магистратите преценяват, че жалбата е основателна, то проверяващите би трябвало наложително да реагират на нея.

Според ръководителя на социалистите Корнелия Нинова това е метод косвено да се управлява работата на основния прокурор. "Това, което предлагаме, е и прийом да бъде разследван основният прокурор, тъй като когато някой жалбоподател подаде тъжба в съда против акт на основния прокурор, това към този момент е стъпка за следствие на неговите дейности ", съобщи Нинова пред публицисти.

Парламентарната група на ГЕРБ е скептична към предложенията на Българска социалистическа партия.

"По отношение на това по какъв метод подлежат на надзор прокурорските актове по отношение на формиране на наказателно произвеждане, към сегашния миг има инстанционален надзор върху прокуратурата. Въведе ли се и правосъден надзор, дано те (депутатите от БСП) да отговорят, ще има ли опция съдът да се занимава с нещо друго, с изключение на с това да управлява всеки един акт за формиране или отвод за формиране на наказателно произвеждане ", уточни Красимир Ципов, член на Правната комисия и на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР