БСП внесе поправки в НПК за отпадане на съкратеното производство

...
БСП внесе поправки в НПК за отпадане на съкратеното производство
Коментари Харесай

БСП с поправки в НПК за съкратеното производство

БСП внесе ремонти в Наказателно-процесуален кодекс за отпадане на съкратеното произвеждане при тежки закононарушения – гибел или тежка телесна щета. Промените в закона са след случаите на принуждение над деца в сливенското село Сотиря.

" Време е да спрем единствено с говоренето и да пристъпим към съответни ограничения. Вчера подписахме и внесохме закон, с който предлагаме да няма кратко произвеждане, при признание да няма понижаване на присъдата от доживотна без право на замяна- в случаите на закононарушения, които водят до тежки телесни повреди или гибел ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди пленума на левицата. По думите й възприятието за безотговорност и за неправда у хората е голямо

" Много политици и съвсем всички партии през лятото говорихме по този случай и се наддаваше за санкции. Всичко остана единствено на думи, без действителни дейности “, аргументира се Нинова и моли към депутатите от другите парламентарни групи това да е един от първите закони, които да прегледат през новата пленарна сесия. Тя изясни, че левицата е бързала да го внесе, с цел да е подготвен на банките, а не да се губи време. Според нея има незабавна потребност от този закон поради справедливостта и наказването на такива хора. Нинова акцентира, че в случай че Народно събрание го одобри по-бързо, той може да се приложи за случаите в Сотиря и да не стане като в тази ситуация на убийството на Виктория Маринова от Русе, когато е имало признание, в следствие се приложило съкратеното произвеждане и не е наложена доживотна присъда.

„ Настояваме за бързо гледане на закона, бързо приемане на две четения, в случай че би трябвало със съкратени периоди сред първо и второ четене, с цел да може да влезе в действие законът и да се приложи за тези съответни случаи ", заключи Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР