БСП внесе подписи за дебат в пленарна зала за санирането.

...
БСП внесе подписи за дебат в пленарна зала за санирането.
Коментари Харесай

Санирането влиза в парламента, БСП иска дебат

БСП внесе подписи за спор в пленарна зала за санирането. Разискването по темета ще е в петък. Тогава депутатите ще обсъдят и проблемите в опазването на здравето. Социалистите желаят Народното събрание да вземе решение, с което да задължи районния министър Николай Нанков до края на юни да даде на Народното събрание разбор за настоящото положение на програмата за саниране, разходвания финансов запас и поетите финансови задължения по подписаните досега контракти. Те упорстват още Нанков да регистрира постигнатите цели на програмата и достигнатия резултат от спестените разноски за сила.

Освен това министърът би трябвало да внесе в Народното събрание предложение за бъдещото осъществяване на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и неговото финансово обезпечаване.

" До момента по тази стратегия са гласувани 2 милиарда лева от националния бюджет. Наша отговорност и обвързване е да желаяме информация по отношение на настоящото положение на програмата и постигнатите цели ", съобщи зам.-председателят на ПГ на левицата Жельо Бойчев.

Той акцентира, че има подадени и утвърдени претенции за финансиране от 4829 етажни притежатели и явно е, че до момента плануваният финансов запас - няма да бъде задоволителен.

Според него по тази причина изключително настоящ е въпросът за бъдещето на програмата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР