БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството на "Борисов"

...
БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството на "Борисов"
Коментари Харесай

Започна се: БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3" СНИМКИ

Българска социалистическа партия внесе четвъртия избор на съмнение против държавното управление на "Борисов " 3. Вотът бе импортиран в деловодството на Народното събрание от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, зам.-председателите на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и от зам.-председателя на Комисията по околна среда и води и член на Изпълнителното бюро Манол Генов.

Недоверието към третото държавно управление на Бойко Борисов е на тематика „ Провал в политиката на околната среда и водите “. Сред претекстовете на социалистите са рецесията с водата в Перник и мръсният въздух.



Правилникът за организацията и активността на Народното събрание разрешава една пета от народните представители да могат внесат избор на съмнение против държавното управление.



Това значи, че за внасянето му са нужни най-малко 48 народни представители, а парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ разполага със 79 депутати. Въпреки това социалистите организираха съвещания с парламентарно показаните партии, както и тези отвън Народното събрание.



След като вотът бъде импортиран разискванията по плана за решение би трябвало да стартират не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането, а гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията, прецизира "Фокус ". За да мине вотът на съмнение обаче, за него би трябвало да са дали своят вот повече от половината от всички народни представители.



При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР