БСП внасят днес в деловодството на парламента подписката с искане

...
БСП внасят днес в деловодството на парламента подписката с искане
Коментари Харесай

БСП внася искането за отстраняване на председателя на парламента

БСП внасят през днешния ден в деловодството на Народното събрание подписката с искане за премахване на Димитър Главчев от поста ръководител на Народното събрание. Повод стана изгонването на водача на социалистите Корнелия Нинова от пленарната зала във вторник.

Отсраняването на Нинова за едно съвещание стана след разногласия към искане за чуване на премиера Бойко Борисов поради изказванията му, че в Народното събрание има хора, които се занимават с наркотрафик . В последвалата дискусия ръководителят на Народното събрание в профил водача на социалистите и съпартиеца ѝ Антон Кутев .

Според Нинова Главчев непозволено е изискал нейното отсраняване.

Българска социалистическа партия още през вчерашния ден събраха нужните най-малко 80 подписа за пускане на процедурата. Това е втори опит за премахване на Главчев от председателското място в Народното събрание. В края на май Българска социалистическа партия изиска оставката му за редовно превишаване на правата и редовно несъблюдение на отговорностите, напомня БНР.

Очаква се настояването на Българска социалистическа партия да бъде гласувано по време на утрешното пленарно съвещание.

За да бъде гласувана оставката на Димитър Главчев , са нужни гласовете на най-малко една втора от записаните в пленарната зала народни представители.

В законодателната стратегия депутатите не престават с окончателното разискване на поправките в Закона за концесиите.

В програмата на Народното събрание са и измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи. Те плануват опция за автоматизирано незабавно повикване от транспортно средство към телефон 112 посредством активиране на бордовите датчици на автомобила или посредством ръчно набиране. При регистрация на коли в КАТ пък към този момент ще се прави електронна информация в базата данни на страната, в която в началото е записана колата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР