БСП внася законопроекти за намаляване на 5% на ДДС върху

...
БСП внася законопроекти за намаляване на 5% на ДДС върху
Коментари Харесай

БСП внася законопроекти за намаляване на 5% на ДДС върху мляко, месо, брашно и продукти от брашно

БСП внася законопроекти за понижаване на 5% на Данък добавена стойност върху мляко, месо, брашно и артикули от брашно. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят в оставка на "БСП за България " Корнелия Нинова.
Тя съобщи, че е пристигнало време за сериозен диалог за цели и посочи, че за Българска социалистическа партия това са бедността, неравенството и демографската злополука.

Нинова уточни, че с изключение на за понижаване на Данък добавена стойност върху храните, ще бъде импортиран законопроект за данъчни облекчения за младите фамилии, които са работили в последните пет години. По думите й това ще остави наличен приход от към 600 лева годишно.

От левицата още веднъж ще внесат законопроект за преизчисляване на всички пенсии и увеличение на обществените помощи за енергийно бедните поради предстоящото нарастване на ток, парно и топла вода.

Нинова разяснява думите на премиера на Бойко Борисов, съгласно който остатъкът е 2,6 милиарда лева

"Това са пари на българските жители и е безусловно обикновено да стигнат до тях най-много посредством политика по приходите ", означи Нинова. "Вчера чухме от някогашния член на Българска комунистическа партия Бойко Методиев Борисов, че социалистите доста обичат да харчат непознати пари. Да му кажа, че и тези пари, които харчи през прозореца на джипа си - отвън бюджета, не са негови ", уточни Нинова.

Тя сложи следните въпроси пред Борисов: по кое време тъкмо Меркел е станала социалист-популист и посочи, че в Германия има диференцирано Данък добавена стойност на храни, книги и медицински услуги, по кое време тъкмо сътрудниците му от ЕНП в Австрия са станали и те социалисти-популисти, защото и там има понижено Данък добавена стойност.

"Ако слушаме логиката на господин Борисов, цяла Европа се ръководи от социалисти-популисти, които организират невъзможна политика посредством понижаване на Данък добавена стойност ", установи Нинова.

Лидерът на левицата посъветва премиера Борисов да се поучи от някои европейски страни във връзка изказаното изказване, че не може да има безвъзмездни услуги. Тя даде образец с безплатните детски градини, въведени от Меркел, безплатното висше обучение в Гърция, гратис базисно опазване на здравето в Австрия, както и в Норвегия, Финландия, Швеция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР