БСП внася вот на недоверие срещу правителството. Мотивите са свързани

...
БСП внася вот на недоверие срещу правителството. Мотивите са свързани
Коментари Харесай

БСП внася вота на недоверие

Българска социалистическа партия внася избор на съмнение против държавното управление. Мотивите са свързани със сивата стопанска система и контрабандата у нас. Дебатът ще остане за идната седмица. 

„ Мотивите за вота на съмнение са към 9 страници, само че това е синтезирано в къса форма. Иначе всички аргументи ще се чуят на дебата ”, съобщи Таско Ерменков от Българска социалистическа партия ,предаде NOVA.

Корупцията е измежду главните тематики във вота на съмнение.  

„ Корупцията, или както ние я назоваваме паралелната страна, няма цвят, няма партийна принадлежност ”, разяснява Ерменков. „ Искаме българите да живеят почтено, да заемат това място в Европа, което заслужават. А с цел да се случи това, едни 10 милиарда, които отиват в паралелната страна, би трябвало да се влеят в стопанската система “, съобщи още той.

Според Ерменков НДК е един емблематичен образец с всичките му детайли на корупция, както и централизираната осведомителна система.

Той разгласи още, че няма никакво падение. „ Нека не забравяме, че основател на този избор е Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин с хора, които считат, че това ръководство е безалтернативно, да се внася избор на съмнение “, разяснява още той.

Според Тако Ерменков упоритостта е не обособени късчета, а целият пъзел да се събере.

„ Това са хвърлени в пространството думички и говорене ”, отговори Мануил Манев, народен представител от ГЕРБ. „ Конкретиката и съответните обстоятелства би трябвало дълго да ги търсиш в мотивацията на Българска социалистическа партия ”.

Освен това Манев дефинира като „ общи приказки ” изказванието на Българска социалистическа партия , че има конфиденциален отчет на ДАНС, показващ по какъв начин не се събират милиони от митниците.

„ Нека първо го забележим този отчет ”, съобщи Манев и изиска да види „ един материал, който е стигнал до прокуратурата ”.

„ Магарето в случай че не си покаже магарията на женитба, никой няма да му обърне внимание ”, съобщи Манев. И още веднъж настоя, че вотът на доверие се желае преднамерено по време на европредседателството. 

„ Тези, които внасят вота, нямат право да приказват за корупция ”, съобщи депутатът Искрен Веселинов от „ Обединените патриоти ”. 

„ По времето на мандатите на Българска социалистическа партия Индексът на корупция доближи най-високата си стойност ”, сподели той. 

Освен вота, Българска социалистическа партия ще стартира самодейност за разсекретяване на отчета на ДАНС и прокуратурата за работата на акцизната осведомителна система, поръчан с разпореждане от лятото на 2016 година.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР