БСП внася в Конституционния съд Закона за социалните услуги. Действията

...
БСП внася в Конституционния съд Закона за социалните услуги. Действията
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме Закона за социалните услуги в Конституционния съд

БСП внася в Конституционния съд Закона за обществените услуги. Действията на левицата идват след необятния публичен отзив, провокиран от противоречивия закон.
Обнародването на измененията провокираха митинги под прозорците на властта през вчерашния ден. Заради страховете на хората действието му беше отсрочено до 1 юли тази година.

“През март 2018 година беше обнародван Законът за обществените услуги. Негови текстове породиха доста напрежение в българското общество, доста паники и страхове в български фамилии. Имаше и митинги. Тогава поехме ангажимент, който през днешния ден изпълняваме. Внасяме с нужните подписи Закона за обществените услуги в Конституционния съд, с 38 страници аргументи”, съобщи Корнелия Нинова.

Лидерката на опозицията прикани институцията да каже има ли в закона текстове, които са в несъгласие с Конституцията Тя акцентира, че това е правовият ред в страната и Българска социалистическа партия, като парламентарно показана партия, извършва уговорката, който е поела. Тя напомни, че е било анулирано влизането на закона в действие от 1 юли 2020 година, точно поради зародилите страхове и напрежение.

“Очакваме решението на Конституционен съд ", сподели Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР