БСП внася сигнал до прокуратура заради охрана на военни поделения

...
БСП внася сигнал до прокуратура заради охрана на военни поделения
Коментари Харесай

БСП внася сигнал до прокуратурата заради охрана на военни поделения

БСП внася сигнал до прокуратура поради защита на военни поделения от частна компания. Това разгласи националният представител от левицата и зам.-председател на Комисията по защита Николай Цонков. Става въпрос за защитата на 12 поделения, в които има взривоопасни субстанции и муниции.

„ От години насам практиката, открита от Министерство на защитата, е частни компании да охраняват военни поделения. Това за нас не е вярно. Вместо да покачваме отбранителните качества на Българската войска, ние вършим тъкмо противоположното. Съвместното командване на силите демонстрира, че не може да провежда даже една процедура по защита “, съобщи Цонков.
Високотехнологичен парк праща военните поделения на „ 4-ти км ” в историята Центърът ще подкрепя десетки компании в областта на осведомителните технологии и естествените науки
Според него по този начин се ощетява ведомството и се слага в заплаха живота и здравето на всички жители, живеещи наоколо до поделенията. От Българска социалистическа партия упорстват държавното обвиняване да извърши инспекция.

Според левицата законовото условие е тази защита да бъде въоръжена, само че направената инспекция демонстрира, че тя се реализира от невъоръжени охранители. Заедно със сигнала си от Българска социалистическа партия внасят и гражданска подписка от хората, живеещи в регионите на 12 поделения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР