БСП внася промени в Закона за храните, с които да

...
БСП внася промени в Закона за храните, с които да
Коментари Харесай

БСП с промени срещу двойния стандарт при храните

БСП внася промени в Закона за храните, с които да бъдат прекъснати практиките на двоен стандарт, разгласи на брифинг в Народното събрание депутатът от левицата Светла Бъчварова.

" Вчера Екологичен потенциал гласоподава за унищожаване на двойното качество при храните, което е огромен и важен триумф за българите и европейците от Централна и Източна Европа ", изясни евродепутатът от ПЕС Момчил Неков.

На процедура с този си акт, по думите му, Европарламентът признава казуса и дава ясни рекомендации, които би трябвало в околните месеци да бъдат изчистени, с цел да може най-късно при започване на идната година да бъде усъвършенствано законодателството.

Според плана на Българска социалистическа партия за всички артикули на българския пазар, създадени отвън страната, ще се изисква документ за сходство. Той би трябвало да подсигурява качеството на продукта, както и вложените съставки да дават отговор на съответната комерсиална марка, артикул, в самата държава-производител, обясни Бъчварова.

Сертификатът ще бъде включен в база данни, интернационален продан с останалите страни, с цел да може да бъде верифициран и надлежно да подсигурява на всеки един консуматор, че се съблюдават условията за еднообразно качество, първични материали във всеки един от продуктите, съобщи Българска телеграфна агенция.

За родните храни, създадени у нас, с наши търговски марки, няма да се изисква документ, тъй като Българската организация по сигурност на храните упражнява документален и физически надзор.

За да се понижат нелоялните търговски практики, вносителите плануват и наказания както за физическите, по този начин и за юридическите лица. Глобата за физическо лице при първо нарушаване се предлага да е от 10 000 до 20 000 лева, при наново нарушение - сред 40 и 80 хиляди лв..

Два пъти по-високи наказания за юридическите лица са залегнали в плана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР