БСП внася промени в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, с които предлага

...
БСП внася промени в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, с които предлага
Коментари Харесай

БСП внася промени в НПК за контрол върху действията на прокуратурата

БСП внася промени в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, с които предлага да се наложи надзор върху актовете на прокуратурата. Това заяви ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание. Тя уточни, че в този момент, в случай че някой подаде сигнал до прокуратурата и тя откаже да образува досъдебно произвеждане, този развой завършва. По думите й това основава възприятие за неправда и предпоставки за произвол.

" Внасяме предложение този надзор да се реализира от самостоятелния български съд, т.е. всеки, който е подал сигнал и не е получил, съгласно него, съответен отговор, може да апелира дейностите на прокуратурата пред съда. Съдът може да удостовери решението на прокуратурата или да го анулира и да го върне назад със наложителни инструкции за използване на закона ", изясни Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че това от дълго време е предложено от европейските институции. Днес ние подхващаме съответни дейности, с цел да се наложи надзор върху дейностите на прокуратурата, добави тя.

Според Нинова това, което оферират, е и прийом да бъде разследван основният прокурор, тъй като когато някой жалбоподател подаде тъжба в съда против акт на основния прокурор, това към този момент е стъпка за следствие на неговите дейности, на това, че е отказал да образува произвеждане. " Може би не е в цялост надзор за следствие върху основния прокурор, само че е стъпка в тази посока ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР