БСП внася 5 сигнала до прокуратурата за корупция и иска

...
БСП внася 5 сигнала до прокуратурата за корупция и иска
Коментари Харесай

БСП внася 5 сигнала за корупция до прокуратурата

Българска социалистическа партия внася 5 сигнала до прокуратурата за корупция и желае да се разсекретят още 2 отчета.

От партията насочиха искане още на следващия ден да бъде разкрит протоколът от съвещанието на Комисията за надзор върху приходните организации, стана ясно по време на ексклузивен брифинг на партията.

На конференцията бяха показани отчетите на ДАНС и на прокуратурата по отношение на така наречен хакване на системата на БАЦИС, която действа в митниците. Бяха изнесени също и изводите на способените органи след инспекции на приходните организации.

Текстовете съдържат информация, чиито заключения демонстрират, че както финансовата, по този начин и икономическата сигурност на страната са застрашени застрашена, обявиха от Българска социалистическа партия.

Налице са механически благоприятни условия за манипулиране и неоторизирано достъпване на компютърна система, употребена за надзор и мониторинг, написа в показания отчет.

Не са спазени и положителни практики за мрежова осведомителна сигурност, сочат още данните.

„ В тези данни изводите не кореспондират с казаното от формалните управляващи, от Министерството на финансите и надлежно тази тематика ще бъде дистутирана на следващия ден на изключително съвещание на Вътрешна комисия и на Комисията по бюджет и финанси “, съобщи Иван Иванов от Българска социалистическа партия.

От партията желаят още да се разсекрети отчет на Министерство на вътрешните работи, който има данни за закононарушения, свързани с копурцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР