“БСП влезе в това управление, за да разгради модела на

...
“БСП влезе в това управление, за да разгради модела на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Не е време за експерименти, а за диалог

“БСП влезе в това ръководство, с цел да разгради модела на ГЕРБ от последните 12 години. Защото, когато на власт е модел на корупцията и злоупотребите, губещи са хората. Българска социалистическа партия влезе в това ръководство и в името на справедливостта. И тъкмо поради нея ние сме непоколебими във волята си да отстояваме личните си хрумвания за възстановяване на живота на хората. "

Това съобщи в студиото на БСТВ националният представител от коалиция “БСП за България” Борислав Гуцанов.

“Ако успеем да актуализираме бюджета, това ще докара до по-високи пенсии от 1 юли, 6000 лв. необлагаем най-малко на младите фамилии, нулев Данък добавена стойност за хляба, две ставки за ток и вода съгласно потреблението и още доста неща, които другояче ще останат мираж.
Не бива да забравяме и за момент, че рецесията сега е международна и тази актуализация може да реши доста проблеми. Не мисля, че е време за опити. Още по-малко намирам за подходящо в условия на толкоз доста и тежки рецесии да се потегля към избори и да се провали актуализацията на бюджета. Нямам подозрение, че би трябвало да продължим разговора в парламента”, безапелационен бе депутатът социалист.
Той не отхвърли, че Българска социалистическа партия заплаща висока цена за присъединяване си във властта. Но стимулира постоянството на “Коалиция за България” с мъдрост и неоспорим опит, с които Българска социалистическа партия обезпечава успокоение и сигурност на хората.
“БСП е най-старата и устойчива партия в България и нас от избори не ни е боязън. Но през днешния ден това не е пътят на разсъдъка. Да извиваш ръце е елементарно, сложното е да прекараш страната си през иглени уши в тази безпределно тежка конюнктура тъй че хората да се усещат сигурни и предпазени в така и така сложното им всекидневие. Това е задачата на Българска социалистическа партия сега. Сега не е време за опити. Трябва да се изчерпят всички благоприятни условия за разговор. Ако не успеем – Конституцията е безапелационна “, сподели депутатът от левицата.
Колкото до Има Такъв Народ - те имаха своя принос в това ръководство. Но да опиташ да върнеш в играта строителните компании на ГЕРБ през “задната врата” - не е възможно, разгласи Гуцанов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР