БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да

...
БСП винаги е подкрепяла мерките, които имат за цел да
Коментари Харесай

БСП: Институции отново са на страната на управляващите в предизборното състезание

БСП постоянно е подкрепяла ограниченията, които имат за цел да обезпечат честното и демократично осъществяване на изборите. За страдание това е следващата акция, в която институции заемат страната на ръководещите в предизборния развой.

Това се споделя в позиция на Националния предизборния щаб на Българска социалистическа партия и прибавят, че прави мощно усещане, че органите на реда са насочили напъните си напълно към претендентите на левицата, като всяка акция е шумно отразявана в медиите – било то и единствено инспекция по неизвестен сигнал.

“В същото време институциите мълчат оглушително по над 10 наши сигнала, свързани с нарушение на българското законодателство. Няма нито едно “профилактиране ” на ръководители или претенденти на ГЕРБ, което на фона на акциите в Русе, Созопол, Горна Оряховица не наподобява на случайност, а на защита. Институциите си затварят очите за силовите дейностите на ръководещите в общини като Септември, Бяла Слатина, Смолян. Хора с влезнала в действие присъда, потвърдени сводници и лихвари се вихрят необезпокоявано като претенденти на ръководещите.

Управляващите са тези, които владеят властовия и финансов запас, само че интензивно се ревизират представителите на опозицията, които бяха оставени без дотация. Едните са сложени в комфорт да водят своята акция всъщност, а другите – в пояснителен режим.

Остават броени дни до изборния ден и призоваваме институциите да бъдат на висотата на отговорността си пред обществото, а не на уговорките си към тези, които ги назначават ”, декларират от Българска социалистическа партия.

БГНЕС напомня, че по-рано ЦИК позволи градоначалникът на Несебър Николай Димитров да бъде арестуван.

След стимулирани претенции ЦИК дава позволение за привличане и задържане като обвинен на Петър Тодоров – претендент за общински консултант в община Несебър, от листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “. Другите, за които дава позволение за привличане и задържане като обвинени са: Георги Георгиев, претендент за общински консултант в община Несебър от листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, Константин Лефтеров- претендент за общински консултант на община Несебър от листата на партия „ Движение 21 “. ЦИК дава позволение за привличане и задържане като обвинен и на Атанас Япаджиев претендент за кмет на кметство гр. Свети Влас, община Несебър, от листата на партия „ Движение 21 “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР