БСП видяха модела батко и братко в Габрово. ГЕРБ: Претоплят

...
БСП видяха модела батко и братко в Габрово. ГЕРБ: Претоплят
Коментари Харесай

БСП видяха модела батко и братко в Габрово. ГЕРБ: Претоплят стара манджа

БСП видяха модела " батко и братко " в Габрово. ГЕРБ: Претоплят остаряла гозба Българска социалистическа партия извади нова порция роднински предопределение, този път обаче не в Хасково, а в Габрово . От левицата обясниха, че братът на вицепремиера Томислав Дончев е назначен за началник на общинско звено в локалната администрация. От ГЕРБ признаха за роднинската връзка , само че дефинираха обвиняванията за „ шуробаджанащина “ на Българска социалистическа партия като неистини.

В Габрово се вършат роднински назначения на високи равнища в локалната администрация и то без състезания, описа в коридорите на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Кристина Сидорова.

" В Габрово моделът " батко и братко " е в действие от няколко години. Братът на Томислав Дончев - Момчил Дончев, е назначен персонално от кмета на Габрово за шеф на общинското звено " Озеленяване ". Управлява бюджет от над 1 млн. лв., назначен е без конкурс, без ясни критерии, на които би трябвало да дава отговор. Братът на някогашния депутат Цветомир Михов от година и половина не работи в габровската болница, само че това не му пречи да бъде част от Съвета на шефовете и на тази си служба да получава заплата от няколко хиляди лв. ", сподели тя.



Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова - Мария и Момчил Недеви, пък били надлежно ръководители на ОИК и на РИК. Момчил Недев в това време бил и юристконсулт на здравната каса, юристконсулт по огромни европейски планове, които извършва община Габрово, още веднъж назначен от Таня Христова без конкурс, уточни Кристина Сидорова.
 Таня Христова, кмет на Габрово Политическа партия ГЕРБ

Кметът на Габрово Таня Христова изясни к ак е назначила в общината брата на Томислав Дончев . " Когато Момчил Дончев, който е правилно, че е брат на Томислав Дончев, беше назначен от мен на тази служба, Томислав Дончев не беше известен за това и по никакъв метод не е имал роля за тази моя постъпка. За да бъда още по-откровена, когато той научи това, беше изрично срещу ", сподели Христова.
 Таня Христова, кмет на Габрово Политическа партия ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Николай Сираков отхвърли обвиняванията на левицата. " Сценарият е доста елементарен, той си проличава по схемите им, които са еднообразно направени. Предполагам, че ще излязат такива за всички градове в България. Вземат се обстоятелства, които в действителност са обстоятелства - кой с кого е съученик или кой на кого е кръстник и кум и оттова нататък се пришиват неистини . За съответната обстановка - това, което те изнесоха за Габрово, е бих споделил жаргонно " претопляне на остаряла гозба ". Разбира се, че в подобен дребен град, в случай че си минал през две елитни учебни заведения, ти ще бъдеш съученик под някаква форма с огромна част от хората в този град ", сподели той.

Председателят на парламентарната група на Г ЕРБ Цветан Цветанов добави, че откакто са спазени всички състезания и откакто братът на Томислав Дончев си прави работата няма проблем роднинската връзка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР