БСП вероятно ще задържи третия мандат до 15 август, за

...
БСП вероятно ще задържи третия мандат до 15 август, за
Коментари Харесай

БСП вероятно ще задържи мандата до 15 август

БСП евентуално ще задържи третия мандат до 15 август, с цел да продължи работата на Народното събрание. Това стана ясно от думите на водача на партията и вицепремиер Корнелия Нинова след изключителната среща на управленията на четирите договарящи парламентарни групи.

Ето какво сподели тя:

Благодаря на управленията на парламентарните групи на четирите партии, с които беседваме за сформиране на кабинет. Проявиха разсъдък и схващане за комплицираната обстановка, в която се намира страната след решението на Конституционния съд. Има единодушие да се отвори напълно нова процедура за избор на ръководител на КЕВР. Разписахме почти във времето и съобразявайки се с правилника за работа на Народното събрание, тази процедура. Тя може да завърши в оптималния вид на 12 август.

Обсъдихме опцията и нуждата през това време да работи Народното събрание. Председателите на парламентарните групи ще беседват с депутатите си и ще търсят единодушие да се вземе решение в зала за анулация на ваканцията сред 1 август и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР, с цел да не оставим страната в безпорядък, да има работещ орган, който ще вземе решение за цената на енергоносителите. КЕВР би трябвало да вкара две цени – една за по-ниското ползване и за бедните хора, една за по-високото ползване и за тези, които топлят басейните и палатите си. Трябва да определим какво е енергийна беднотия и да подпомогнем енергийно бедните хора през есента и зимата.

Преговорите си не престават по този начин, както сме ги оповестили. Днес всички обявиха, че ще дадат окончателния си вид по програмата. Събота и неделя обобщаваме. Понеделник ще имаме стратегия. След това продължаваме с диалози за конструкция и личен състав на Министерски съвет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР