БСП вероятно ще иска повторно преброяване на бюлетините и евентуално

...
БСП вероятно ще иска повторно преброяване на бюлетините и евентуално
Коментари Харесай

БСП ще иска повторно преброяване за бюлетините и вероятно касиране на вота в Шумен и Ловеч

БСП евентуално ще желае наново броене на бюлетините и вероятно анулиране на кметските избори в Шумен и Ловеч. Партията ще поддържа и инициативния комитет на Мая Манолова при вероятно искане за анулиране на изборите в София. Решенията ще бъдат обсъждани от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия на следващия ден.

В Шумен Венцислав Венков от Българска социалистическа партия губи от съперника си от ГЕРБ Любомир Христов с 77 гласа, а в Ловеч разликата сред спечелилата нов мандат Корнелия Маринова и претендента на Българска социалистическа партия Радина Банкова е 347 гласа (още четете тук).

Макар Корнелия Нинова да разгласи, че " смяната стартира ", откакто Българска социалистическа партия печели четири регионални града - партийните претенденти Пенчо Милков, Станислав Владимиров и Денчо Бояджиев стават кметове на Русе, Перник и Разград, а подкрепеният от социалистите Румен Томов - на Благоевград, данните, които тя цитира, демонстрират, че партията има 61 кмета на общини - съвсем толкоз са регистрирани и на изборите през 2015 година (31 от Българска социалистическа партия и 25 подкрепени от локалните организации - бел. авт.). На предишните локални избори социалистите изгубиха всички регионални градове.

" Успех за плана на Манолова "

Лидерът на Българска социалистическа партия събра новоизбраните кметове на конференция в партийната централа в 14 часа. В същия час подкрепеният от социалистите претендент за кмет на София Мая Манолова даде конференция в Българска телеграфна агенция.

" Мая Манолова има своето право да даде настрана конференция и да регистрира какво е съумяла да реализира и какво не е съумяла ", разяснява Корнелия Нинова в отговор на въпрос на публицисти.

Попитана за намека на Манолова за нов политически план, който тя направи в изборната нощ, водачът на Българска социалистическа партия сподели: " Уважавам решението й. Всеки има право да прави своя политически път, да употребява силата и поддръжката, която събира по метод, по който намерят за добре. Ние не можем да й споделяме какво да прави. Пожелавам триумф на Мая каквото и да реши да прави, тъй като тя има качества и има хора, които я поддържат ". На въпрос дали Манолова има път назад към Българска социалистическа партия, тя добави: " Решението е нейно ".

Корнелия Нинова не съумя да каже дали Българска социалистическа партия е съумяла да активизира целия си електорат в София. Тя обаче разгласи, че на първи тур за Манолова са дали своят вот 70% от социалистите в столицата. Разликата сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова е 20 366 гласа.

" Не скърбя, че издигнахме кандидатурата на Мая Манолова. Резултатите демонстрират, че тя въплъщава смяната в София и че тя е допустима. Ако направи нова партията, това е неин избор - на добър път. Не се тормозя, че това ще е проблем за Българска социалистическа партия ", сподели още Нинова.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (433)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР