БСП върна неизпълнен третия проучвателен мандат на президента Румен Радев.

...
БСП върна неизпълнен третия проучвателен мандат на президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Трети път за година БСП върна неизпълнен мандат

БСП върна несбъднат третия изследователски мандат на президента Румен Радев. До това се стигна, откакто в сряда 117 депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане” взеха решение законодателната стратегия, препоръчана от левицата, да не влезе в дневния ред на Народното събрание.

Обратът в решението на левицата за връщане на третата директория пристигна единствено ден след пленума на партията. Там единомислещо социалистите взеха решение да предложат законодателната стратегия на депутатите. Чрез вота в зала партията мандатоносител се опита да тества ще събере ли нужното болшинство, само че без триумф.

При връщане на мандата Георги Свиленски сподели: " Преди 10 дни с декрет ни възложихте да посочим претендент за министър председател, положихме всички старания за сформиране на кабинет. В последния миг Има Такъв Народ отдръпна поддръжката от законодателната стратегия. Информирам, че ПГ на Българска социалистическа партия връща мандата като несбъднат ".

Президентът подсети: " Заедно с неизпълнения мандат ръководещата коалиция завещава на служебния кабинет хаоса в енергетиката, която може да прерасне в колапс в икономката и обществената сфера, това е най-тежкото завещание на това държавно управление. Затова се обръщам към депутатите за отговорност и намиране на решение за ръководител на КЕВР още през днешния ден ".

Радев подцени опитът на Корнелия Нинова да изясни и попита: " Положихме всички усиля да решим казуса с КЕВР - да удължим времето на работа на Народно събрание. Искаме да знаем имате ли открити да удължите работата на Народно събрание? " - и отряза: " Призовавам Народно събрание да откри решение на проблема до края на тази седмица ".

След хода на Българска социалистическа партия топката още веднъж е в полето на президента. Негово е решението какъв брой още работни дни остават на 47-ото Народно заседание. Процедурата планува с един декрет президентът да разпусне Народното събрание и да назначи длъжностен кабинет. Конституцията не е показала период, в който това да се случи.

От момента, в който Радев назначи служебните министри, стартира да тече период, в който те би трябвало да провеждат идващите парламентарни избори. Най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходния парламент. Ако разпусне Народното събрание още този понеделник първата допустима дата за избори е 2 октомври.

Радев - приветствам ви за услията за намиране на решение в границите на третия мандат. Заедно с неизпълнения мандат ръководещата коалиция завещава на сл кабинет хаоса в енергетиката, която може да прерастне в колапс в икономката и соц сфера, това е най-тежкото завещание на това правеителство. Затова се обръщам към депутатите за отговорност и намиране на решение за ръководител на КЕВР още през днешния ден.
Корнелия-положихме вс усиля да решим казуса с кевр- да удължим времето на работа на Народно събрание. Искаме да знаем имате ли открити да удължите работата на Народно събрание?
Радев - приканвам Народно събрание да откри решение нна проблема до края на тази седмиац
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР