БСП в готовност за диалог по темата за партийните субсидии.

...
БСП в готовност за диалог по темата за партийните субсидии.
Коментари Харесай

БСП направили разчети за партийни субсидии по 6 и 8 лева

Българска социалистическа партия в подготвеност за разговор по тематиката за партийните дотации. Социалистите са правили калкулации по какъв начин ще се отрази намаляването на парите за партиите от 11 лева на 6 или 8 лева на глас.
Лидерът на левицата Корнелия Нинова прикани за умерено и рационално разискване на тематиката, съобщи Нова телевизия. Поканата за мирни договаряния пристигна след честването на 163 години от рождението на един от първите радетели на лявата концепция у нас Димитър Благоев.
„ Субсидията на партиите би трябвало да бъде понижена, само че да не бъде 1 лев, тъй като това убива многопартийната система в България и демократичния развой. Ние сме правили разнообразни планове и на 6 лева и на 8 лева Имаме ги тези планове. Готови сме да ги дадем в едни рационални и спокойни, без разнообразни страсти, диалози да ги обсъдим с другите партии и да се спрем на нещо общо като решение ”, изясни Корнелия Нинова.
Тази седмица парламентарната бюджетна комисия утвърди на второ четене дотацията да бъде понижена на 1 лев на глас, а политическите сили да могат да получават и дарения в безграничен размер.
Окончателното гласоподаване в пленарната зала обаче ще се организира, откакто през новата седмица въпросът бъде разискван от ръководещите партии на съдружен съвет.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР