БСП в Благоевград изразиха в нарочна декларация отношението си към

...
БСП в Благоевград изразиха в нарочна декларация отношението си към
Коментари Харесай

БСП поиска разследване на депутата от ГЕРБ Гамишев

Българска социалистическа партия в Благоевград показаха в нарочна декларация отношението си към изнесените данни, за злоупотреби с налози от страна на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев.

Ето какво пишат социалистите в декларацията си:

Според изявленията в медиите, малко преди да бъде определен за общински координатор на ГЕРБ Гоце Делчев, Гамишев трансферирал компанията си „ Гамишев – НКБ “ ЕООД на „ Файнест Асошиътс “ ЕООД. Към момента „ Гамишев – НКБ “ ЕООД попада в листата на огромните длъжници на Национална агенция за приходите, които нямат имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни ограничения. Фирмата дължи на хазната 195 774 лева и е добавена в позорния лист на Национална агенция за приходите през август 2017.

Големите задължения обаче са факт много време преди този момент, още до момента в който Димитър Гамишев е неин едноличен притежател. За нас е цялостна мистерия, по какъв начин е осъществено вписването на продажбата на компанията в Агенцията по вписванията, откакто тя е измежду огромните длъжници в страната. Нещо повече - твърди се, че „ Файнест Асошиътс “ ЕООД е компания с 2 лв. капитал, записана в Ловеч, на ул. „ Шипка “ 5А. Неин притежател и шеф е Георги Михайлов Георгиев, който е шеф на 93 компании и притежател на 53 сдружения.

Данните в Търговския указател демонстрират още, че на същия адрес в Ловеч са регистрирани общо 23 компании. Освен това, най-малко 10, в случай че не и повече от компаниите на въпросното лице Георги Георгиев, са длъжници на Национална агенция за приходите с огромни суми. Всички тези обстоятелства изрично приказват, че Гамишев е продал компанията си на човек, без никакви материални благоприятни условия, с единствената цел да избегне заплащането на налози. Българска социалистическа партия - Благоевград упорства за незабавна инспекция от страна на способените органи, които да се самосезират и да открият какви са обстоятелствата по този случай.

Вярно ли е това, което се тиражира от медиите и в случай че е правилно, по какъв начин е позволено един депутат да ощетява държавната хазна със стотици хиляди левове? Всичко това наподобява неуместно и извънредно притеснително, на фона на изказванията на министъра на финансите Владислав Горанов, който в края на предходната седмица призна, че борбата на министерството със злоупотребите с Данък добавена стойност е ежедневна.

Министър Горанов споделя също: „ Ние в министерството сме подхванали много законови промени, свързани с понижаване на опцията нелоялни и неточни търговци да заобикалят заплащането на Данък добавена стойност, прехвърляйки собствеността на малоимотни жители, премахвайки опцията на страната да си събере приходите “. В същото време, от Национална агенция за приходите признаха, че над 16 милиарда лв. е сумата на ревизионните актове, с които са открити злоупотреби с Данък добавена стойност. След тези две изказвания от края на предходната седмица и излезлите изявления по отношение на депутата Димитър Гамишев, напълно разумно е да се запитаме: Не е ли това цялостен парадокс?

Къде са виновните инстанции, които са позволили един депутат и то от ръководещата партия да извърши сходно нещо? В случай, че обстоятелствата се потвърдят, настояваме способените органи да си свършат работата и злоупотребилият народен представител да бъде осъден с цялата суровост на закона. Защото когато се твърди, че държавната хазна е ощетена с милиарди левове и се подхващат съществени ограничения това да се промени, първото което би трябвало да създадат ръководещите, е да погледнат в личната си градина и да изкоренят плевелите от нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР