БСП трябва отново да стане алтернатива, защото сега не е,

...
БСП трябва отново да стане алтернатива, защото сега не е,
Коментари Харесай

Станишев: БСП трябва отново да стане алтернатива

БСП би трябвало още веднъж да стане опция, тъй като в този момент не е, и да покаже, че дава по-добри решения за проблемите на хората. Такъв извод направи водачът на европейските социалисти Сергей Станишев, заяви dariknews.bg.

Той уточни, че изборите за нов водач на левицата би трябвало да енергизират партията, само че по думите му подготовката вървяла неенергично. Станишев изрази терзания, че провеждането на директния избор крие опасности, които могат да доведат до подозрения какъв брой транспарантно са се провели те. Станишев обаче няма да се кандидатира за водач на Столетницата.

Нямам такива проекти, отговори на въпрос водачът на европейските социалисти.

И тази година Сергей Станишев не изневери на традицията и предложения публицисти след Нова година и ги почерпи с баница с шансове. Изтегленото от него късметче звучи оптимистично: „ Миналогодишните грижи не помни, другарствата заздрави “.

В разбора, който водачът на ПЕС направи, той уточни, че в идващите години се чака да се вижда „ все по-социален ГЕРБ “, а тази промяна на ръководещите би била рискова за Българска социалистическа партия, защото сега тя е избягала от главния си образ. По думите му левицата търси нови ниши в патриотичния бранш като опълчването против Истанбулската спогодба, евроскептицизма и други През годините пробвала да копира и „ хашлашкия звук на ГЕРБ “, само че гласоподавателите на последните три избора посочили, че избират оригинала, а не копието.

Според Станишев ГЕРБ не престават да са на власт, макар че са се изчерпали, тъй като няма опция. А за задачата Българска социалистическа партия трябвало да се върне към своята физиономия – на съвременна, европейска, лява партия, да се уголемява към центъра, и да резервира своята експертност и либералност.

Станишев изрази и сериозното си терзание от директния избор за водач на левицата, а по думите му главната цел била да се преизбере актуалният ръководител. Новата процедура звучи доста красиво, само че всяко подозрение за прозрачността на избора ще удари върху легитимността на партията като предстоящ претендент за ръководството на страната, безапелационен бе той.

Лидерът на ПЕС посочи, че има доста неизяснени механически въпроси – няма още изборни описи, не е ясно какъв брой души ще вземат участие във вота. Има и евентуална заплаха от ниска изборна интензивност, предвижда Станишев.

Моделът е да има водач и членска маса. В Испания и Германия водачът е регистриран. Тук няма никой над водача, разяснява той.

Станишев добави, че когато подлага на критика не е, с цел да изиска оставката не един или различен, а от угриженост, че грешките се повтарят.

„ Само опозиционност не е задоволителна, с цел да бъдеш опция. Трябва и да покажем, че сме по-добри “, заключи Сергей Станишев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР