БСП трябва да се върне към нормалното си функциониране. Това

...
БСП трябва да се върне към нормалното си функциониране. Това
Коментари Харесай

Михаил Миков: Беше илюзия БСП да спечели евроизборите

БСП би трябвало да се върне към естественото си действие. Това съобщи в "България заран " в ефира на Bulgaria ON AIR членът на Националния съвет на партията и някогашен неин ръководител Михаил Миков.

Миков бе безапелационен, че упованията в Българска социалистическа партия за евроизборите са се разминавали с действителността. Той добави, че няма желание да се кандидатира за ръководител на партията след оставката на досегашния водач Корнелия Нинова.

,,Всички чакаха различен резултат и вероятни предварителни избори, само че това бе една заблуда. Българска социалистическа партия е оживяла над 120 години, тъй като това е партия, в която в никакъв случай не е имало единична власт - тя е била ръководена групово, като изключим интервала 1945-1989. Промените в устава, които Корнелия Нинова направи, са път в неправилна посока. Този път няма да сплоти Българска социалистическа партия, а ще продължи да разединява партията. Партията би трябвало да се завърне към естественото си действие. Нямам упоритости да управлявам Българска социалистическа партия. През последните години бе разтурено цялото ляво придвижване и там има няколко субекта, които търсят лична изява, а от това печели дясното ", разяснява Миков.

Бившият вътрешен министър разяснява и тематиката с ученика от Пловдив, който бе разгласен за терорист. Миков означи, че не е обикновено управляващите да дават изказвания по случая още преди да е завършило следствието, защото по този метод са трансформирали младежа в воин на "Ислямска страна ".

,,Случаят в Пловдив бе много гръмък и изказванията бяха предварителни. В такива случаи много постоянно обстоятелствата се размиват. Затова и едно малолетно момче бе показано като воин на "Ислямска страна ". Никоя страна не е подготвена за битка с тероризма, колкото и служби и чиновници да има. Навсякъде по света тероризмът е опасност. Това е добър мотив да се огледа по какъв начин действа системата и вероятно да се създадат нужните промени ", изясни Миков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР