БСП свиква заседание на конгреса си в края на следващата

...
БСП свиква заседание на конгреса си в края на следващата
Коментари Харесай

Мерджанов: Антикорупционният закон на БСП не е алтернатива на този на ГЕРБ

БСП привиква съвещание на конгреса си в края на идната седмица, предлагането на водача Корнелия Нинова се одобри едвам с 4 гласа повече от тези, които не го поддържаха. Атанас Мерджанов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и някогашен народен представител, разяснява в " Денят стартира ", че Българска социалистическа партия е демократична партия и разногласията, полемиките постоянно са били нейна отличителна линия. " Ако това не харесва на управлението, това е различен въпрос ", означи той.

Според Мерджанов след съвещанието на Националния съвет е последвало жестоко изкривяване на случилото се от ръководителя - въобще не е имало полемика дали да се влиза в коалиция с ГЕРБ или не, този въпрос е решен от дълго време с безусловно болшинство, имало е опити да бъдат изобличавани хора, които пречат, които не са съгласни с тази линия на държание.

Въпросът е каква е политика предлага през днешния ден Българска социалистическа партия пред своите гласоподаватели и каква опция предлага тя на политиката на ръководещите, акцентира Мерджанов.

" Ние би трябвало да се замислим и да предлагаме на нашите гласоподаватели действителна политика - друга и различна на това, което се случва в обществото и страната ", означи той. С политика на кавги в пленарна зала и пред медиите съгласно мен са губещи и двата тима, сподели членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Коментира и законопроекта на ПГ на Българска социалистическа партия за битка с корупцията, като акцентира, че за него това не е същинската опция на плана на ръководещите. И в този момент има задоволително организации, законова и нормативна база против корупцията, в последна сметка ще работят същите експерти, които и в този момент го вършат, аргументира се Мерджанов. Ефектът от новия закон на ръководещите ще е може би единствено едно перчене пред Европейската комисия, сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР