БСП спекулират с предизборните обещания. В управленската ни програма сме

...
БСП спекулират с предизборните обещания. В управленската ни програма сме
Коментари Харесай

Радев: ГЕРБ създава правила

" Българска социалистическа партия спекулират с предизборните обещания. В управническата ни стратегия сме записали, че ще назначим 6000 души полицейско наличие в обитаемоте места. Назначени са досега 1700, от тях по разнообразни аргументи са напуснали над 600. Така, че сега в обитаемоте места има назначени 1000 души ".
Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в отговор на изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която в телевизионно изявление съобщи, че вътрешният министър " не е на мястото си ". Според нея с политиката си трите държавни управления на ГЕРБ редовно изтегляли страната от сигурността.
" Как може да каже Нинова, че ГЕРБ се отдръпва от сигурността, като всеки знае, че идваме и сътворяваме правила. Ако желаят да ни подлагат на критика, да го вършат, ще ни основават мотиви да споделяме какво сме създали ", съобщи вътрешният министър, съобщи кореспондент на БГНЕС.
" Към момента Министерство на вътрешните работи е направило 3000 инспекции. От 430 получени сигнала, 422 са за нарушаване за публичния ред. Тази система работи ", добави Радев.
Не е нужно да ми споделят, че имаме недостатъци, съобщи още вътрешният министър Валентин Радев във връзка идния избор на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “.
" Естествено в системата на Министерство на вътрешните работи, в която има 50 000 души, има доста недостатъци и аз ги виждам. Не поглеждам обратно, а се опитваме да надигнем всичко, което съгласно нас, ГЕРБ, не е добре ", счита вътрешният министър.
Радев даде обещание по време на дебата за вота да опише в детайли за всички проблеми в Министерство на вътрешните работи, които е заварил и по които работи.
" Въпросът за моята оставка - има си министър председател, както ме е предложил, по този начин на следващия ден може да каже, че не се оправям, намерил е различен. Моята задача и очакване е на вота да кажем истината ", сподели той.
Депутатът от ГЕРБ и ръководител на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов отхвърли и изказванията на Българска социалистическа партия във връзка с настояването на премиера Бойко Борисов за затваряне на границите, обвързвано със статута на мигрантите в страната.
Вътрешният министър се учуди на изявление на Нинова, че Борисов водел секрети договаряния в Брюксел по казуса с бежанците.
" Подозирам злоба и ревнивост от страна на опозицията, тъй като се оправяме добре с казуса с мигрантите ", сподели Кирилов по време на брифинга, представен от Агенция „ Фокус “.
" Бежанските лагери в България са празни и това е вследствие на политиката, която води държавното управление на ГЕРБ ", сподели Кирилов. Той благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното държание, което е афиширала опозицията. " Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни задължения, а ще се съветват и консолидират позиции, т.е. че ще се договаря по основни проблеми в този въпрос ", сподели Кирилов, визирайки днешната среща на европейските водачи в Брюксел, отдадена на тематиката с миграцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР