БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър

...
БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър
Коментари Харесай

Позиция на БСП - София: В рамките на града движението по всички пътища трябва да е безплатно

БСП - София поддържа изцяло жителите от регион Нови Искър и прилежащите квартали и села в столицата в митинга им против проектите на АПИ да бъде въведена винетка за прилагане на Северната скоростна дъга. В рамките на града придвижването по всички пътища би трябвало да бъде гратис! И ръководещите в Столична община са длъжни да защитят непременно интереса на жителите. Северната скоростна дъга и Южната дъга, която съответствува с Околовръстния път на София, бяха построени за да вкарат ред и да облекчат градското придвижване. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за жителите от северните региони на София, е неуместна, демонстрира липса на мисъл и отношение към хората в града, както и цялостно не познаване на ръководството на превоза в столицата.

В тази обстановка, ръководещите в Столична община носят цялата отговорност, в случай че при договарянията с АПИ, които би трябвало да продължат на 2-и януари, позволен въвеждането на винетка за потреблението на Северната скоростна дъга. За построяването на този директен бърз път точно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни напредването им. Сега, когато тангентата е реалност, принуждаването на същите тези жители да си заплащат в допълнение, с цел да я употребяват, не е нищо друго, с изключение на пробутване на  законен рекет.

Столична община сега не предлага никаква друга опция за свободно и комфортно напредване на жителите от северните региони до останалата част на града. С въвеждането на винетки за Северната скоростна дъга Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят различни направления за напредване, които са през центъра на града. А това е тъкмо противоположното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от коли. Въвеждането на винетки за прилагане на Северната скоростна дъга саботира и всички старания за битка със мощно нечистия въздух в града - жителите ще бъдат принудени да търсят различни направления за напредване, това ще докара до нови тапи и до връщането на обстановката с големите транспортни проблеми в София от преди построяването на Северната скоростна дъга. Едно неуместно решение, взето на мрачно, в 12 без 5, за което цялата отговорност пред жителите на София изрично ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и ръководещите в Столична община, в случай че позволен въвеждането на винетки. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР