БСП - София настоява кметът на Столична община да възложи

...
БСП - София настоява кметът на Столична община да възложи
Коментари Харесай

БСП – София иска отстраняване на опасните дървета в столицата

Българска социалистическа партия - София упорства кметът на Столична община да разпореди неотложно инспекция и в най-кратки периоди откритите рискови дървета по столичните улици да бъдат отстранени, с цел да се подсигуряват животът и здравето на жителите и гостите на София.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Припомняме, че през вчерашния ден изсъхнало дърво падна и унищожи автомобил на ул. " Стара планина " в центъра на София. Инцидентът се размина без потърпевши.

Собствениците на колата са безапелационни, че ще заведат иск против Столична община за случая.
 Дърво премаза паркиран автомобил край болница в София
Дърво премаза паркиран автомобил край болница в София

Собствениците ще заведат иск против Столичната община

В Наредбата за създаване, поддържане и запазване на зелената система на Столична община ясно е посочено, че кметът управлява, координира цялостната активност по запазване, създаване и поддържане на зелената система и провежда осъществяването на бюджета по активност " Озеленяване ", напомнят столичните социалисти.

За страдание през 3-те мандата на кмета госпожа Фандъкова липсва систематична грижа за зеленото благосъстояние на София - градските паркове и дърветата в междублоковите пространства и уличното озеленяване. В резултат от паднали сухи дървета в града за последните пет години има два смъртни случая и огромен брой произшествия с потърпевши хора и материални вреди. Въпреки неведнъж нараствания бюджет за озеленяване - от 8 благ. лева през 2009 на 30 благ. лева за 2019 година, с години не се отстраняват починали едроразмерни дървета от уличното озеленяване и в градските паркове, а броят на новозасадените дървета е извънредно непълен за мащабите на София, пишат още те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР