БСП смята, че правителство е нужно, че този парламент има

...
БСП смята, че правителство е нужно, че този парламент има
Коментари Харесай

Зарков: Кризата ще свърши, щом се сформира кабинет без ГЕРБ и ДПС |

„ Българска социалистическа партия счита, че държавно управление е нужно, че този парламент има потенциал, при благосклонност на четирите политически сили - без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да излъчи държавно управление, което да свърши някои доста потребни неща. Оттук нататък е въпрос на отговорност, схващане и целеполагане на всяка политическа мощ. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков пред телевизия България он еър.

„ България се намира в политическа рецесия, която стартира преди година с всеобщи митинги, след което гласувахме два пъти. Политическата рецесия ще завърши, когато се сътвори постоянно и стабилно държавно управление без тези, които провокираха митингите “, счита социалистът.

По думите му въпрос на узряване е да се стигне до това, до което политическата логичност води.

„ Трябва да проявим задоволително съвест, възприятие за отговорност, бистрота – и да създадем това, което е допустимо, с цел да се сформира кабинет “, акцентира депутатът.

Зарков уточни, че от Българска социалистическа партия имат поредно мнение за това каква би трябвало да бъде кардиналната основа на държавното управление.

„ То би трябвало да бъде без ГЕРБ и Движение за права и свободи, на основата на служебния кабинет като кадрово поръчителство. Това би трябвало да бъде държавно управление, което да сложи целите, за които говорихме и по време на диалозите с Има Такъв Народ – ясни политики, свързани с промени в основни браншове “, сподели той.

По мнението на зам.-председателя на парламентарната група на левицата хората в огромното си болшинство не желаят нови избори.

„ Българска социалистическа партия се бори да има кабинет, а не предварителни избори, да има актуализация на бюджета, която да ни разреши да посрещнем идващите рецесии, и най-важното – да осъществя качествена смяна в съществени браншове, която да се случва в идващите месеци. Спиралата на политическата рецесия не ни оказва помощ в решаването на тези проблеми “, заключи Крум Зарков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР